«Господь своїм власним прикладом закликає нас до служіння», – Митрополит Володимир у П’яту неділю Великого посту

Впродовж останніх років Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин має гарну традицію, коли в кожну неділю Великого посту молиться Божественну Літургію з різними хоровими колективами Архікатедрального собору Воскресіння Христового.

У П’яту неділю Великого посту Митрополит Володимир очолив Архієрейську Божественну Літургію, яку своїм співом супроводжував чоловічий хор при Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового м. Івано-Франківська.

Роздумуючи над Божим словом в часі проповіді, Митрополит Володимир звернув особливу увагу на слова Спасителя: «Син Чоловічий не прийшов на те, щоб йому служили, лише щоб служити й віддати своє життя як викуп за багатьох» (Мр. 10,45).

На думку проповідника, саме ці слова відкривають весь зміст післанництва Божого Сина, Його місію серед нас, а як наслідок – заохочують кожного християнина до щирого служіння ближнім.

«В нинішніх обставинах кожна людина, за прикладом нашого Спасителя, має стати до служіння, виконуючи якнайкраще те, що може. Господь власним прикладом закликає нас до цього служіння, щоби ми тримали відкритими свої долоні, особливо для тих, хто цього найбільше потребує», – наголосив Владика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франківську молилися всеміську Хресну Дорогу за мир

Після спільної молитви Митрополит подякував чоловікам, які своїм співом щонеділі прикрашають молитву Божественної Літургії в нашому Архікатедральному соборі. Також Архієрей закликав усіх вірних і надалі безупинно молитися за перемогу та тривалий мир у нашій Батьківщині-Україні.

Завершилося богослужіння спільною молитвою гімну «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни».

Довідково:

Чоловічий хор при Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового був створений 2013 року з ініціативи настоятеля, митрофорного протоієрея Юрія Новицького. В грудні 2014 р. хор заспівав свою першу Службу Божу в соборі.

Учасники – великі ентузіасти, любителі хорової справи, яких глибока віра в Бога привела і організувала в колектив. У репертуарі хору – відомі твори українських композиторів. Чоловічий хор супроводжує Святу Літургію кожної неділі та свята о 17-ій годині.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ