Підтримку від Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ отримали люди, які проживають на території Південного протопресвітеріату

У четвер, 9 березня, Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ у рамках італійсько-українського проєкту «Разом з Україною» отримали люди у потребі, які мешкають на території Південного протопресвітеріату міста Івано-Франківська.

Аби отримати гуманітарну допомогу, до храму святої великомучениці Параскеви, який знаходиться у селі Опришівці, поблизу Івано-Франківська, та є деканальним храмом Південного протопресвітеріату, прийшли внутрішньо переміщені особи та мешканці Івано-Франківська, які відносяться до соціально вразливих верств населення, а це самотні люди похилого віку та люди з інвалідністю 1 або 2 групи.

Пригадаємо, що нещодавно Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ передала допомогу для людей, які проживають у Північному та Східному протопресвітеріатах.

А також: Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ передала гуманітарну підтримку для людей у потребі, які проживають на території Західного протопресвітеріату.

Одержати гуманітарну допомогу в цей день прийшла пані Ганна, жінка є місцевою жителькою, а в її сімʼї проживає троє осіб із вадами.

«Дякуємо за вашу допомогу, таких наборів ми ще не отримували ніколи. Дякуємо тим, хто створює та підтримує такі хороші ініціативи», — мовила жінка.

За необхідною підтримкою прийшли також пан Микола та пані Надія, сімʼя родом із міста Токмак, що на Запоріжжі. Але вже близько року вони проживають в Івано-Франківську, оскільки їхнє рідне місто окуповане росіянами й знаходиться зовсім близько до міста Енергодара, де розташована Запорізька АЕС.

Переселенці діляться, що у нашому місті їм дуже подобається, тутешні мешканці завжди підтримують всім, у чому є потреба. Вони кілька разів отримували допомогу від різних благодійних організацій, зокрема від «Карітасу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ».

«Знаєте, ми отримували багато різноманітних наборів від багатьох благодійних організацій. Однак, такі великі та важкі пакети не надавав ще ніхто, дякуємо», — сказала пані Надія.

Загалом, для людей Південного протопресвітеріату вдалося передати 50 наборів, які мають на меті забезпечити харчування та побут для близько 200 людей.

Довідково:

Дана ініціатива фінансується італійською урядовою організацією AICS, за підтримки FOCSIV у співпраці з Івано-Франківською Архієпархією УГКЦ та іншими благодійними організаціями.

У рамках проєкту «Разом з Україною» в Івано-Франківській області протягом 5-ти місяців планується роздавати раз на місяць 1500 продуктових наборів, щоб забезпечити харчування 4500 осіб (продуктовий набір розрахований на сім’ю з 3-х осіб). Також, одночасно з продовольчою підтримкою, волонтери розповсюджуватимуть кожні два місяці 1200 наборів із засобами гігієни для сімей та наборів із засобами гігієни для центрів розміщення переселенців.

У продуктовий набір входить: рис 1 кг, макарони 1 кг, борошно пшеничне 1 кг, гречка 1 кг, булгур 1 кг, олія соняшникова 1 л, кукурудза консервована 2 шт., сардина 3 шт., тушкованка свиняча 2 шт., паштет 2 шт., соус «Український» 1 шт., кетчуп 1 шт., згущене молоко 1 шт., чай чорний 1 шт., кава розчинна 1 шт., сіль харчова 1 шт., печиво 2 шт., джем 1 банка, сухофрукти 300 г.

Своєю чергою набір для особистої гігієни містить: гель для душу 2 шт., шампунь-бальзам 1 шт., туалетний папір 2 шт., губка для посуду 1 шт., пакет для сміття 1 шт., бальзам для миття посуду 1 шт., рідке мило 1 шт., зубна щітка 1 шт., порошок для прання 2 шт., рушничок для рук 1 шт., зубна паста 1 шт., мило туалетне 1 шт.)

Якщо отримувач допомоги — чоловік, його набір додатково вміщує піну та станок для гоління.

Для жінки додатково кладуть засоби жіночої гігієни та крем для рук.

А в набір для малюків додають шампунь-гель (для хлопчиків/дівчаток) та вологі серветки.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ