На парафії свв. Кирила і Методія відбулося свято Ораторію св. Йоана Боско

У неділю, 29 січня, у храмі святих Кирила і Методія с. Крихівці, поблизу Івано-Франківська, відбулося щорічне свято Ораторію св. Йоана Боско, який є покровителем катехитичної школи, що діє при парафії.

31 січня минає 135-та річниця з дня упокоєння святого Йоана Боско, який є для християн великим прикладом, особливо у тому, як добре виховувати дітей.

«Коли одного разу його запитали в чому полягає його запобіжна (попереджувальна) система виховання, то ось як відповів святий: “Моя виховна система? — Простісінька: дати хлопцям волю робити те, що їм подобається. Проблема полягає в тому, щоб відкрити в них зерно добрих нахилів і їх розвивати. А для того, щоб кожен радо робив тільки те, що може робити, я опираюсь на це правило; і всі мої учні працюють не лише з пильністю, а й з любов’ю”», — зазначив настоятель храму о. Йосафат Бойко, ВС на своїй фейсбук-сторінці.

Тому, за словами душпастиря, суть запобіжної системи полягає в тому, щоб спонукати дітей до добра і запобігати неправильним вчинкам.

У цьогорічному святі Ораторію взяли участь близько 200 дітей, які грали різні ігри, змагаючись за перемогу та «живий» приз, який кожного року є несподіванкою.

«Діти, за участь у кожній грі, яких було декілька, отримували так звані «донбоски», за які вони могли придбати різні смаколики, іграшки, канцтовари, книжки, настільні ігри. Найбільше балів діти отримували змагаючись у грі «Катехизм у пароха», щоб ще раз перевірити свої знання тих правд, згідно з якими, ми, як християни, маємо обов’язок жити», — розповідає о. Йосафат.

На завершення свята, цьогорічні переможці ораторію у кожній віковій групі, яких було три (віком від 3 до 6 років, від 7 до 11 років та від 12 років і старші), отримали суперприз — трьох прекрасних цуценят породи лабрадор-ретрівер.

«Діти були дуже щасливі, а от радість батьків переможців була ще більшою, бо додому вони поверталися вже з поповненням», — мовив парох храму.

Насамкінець священнослужитель висловив вдячність усім причетним до свята:

«Хочемо подякувати Богові за цю велику ласку, що всі ми спільно — отці, брати-семінаристи, сестри, батьки та аніматори, могли принести дітям радість у цей непростий час, в якому ми живемо: дякуємо нашим захисникам та захисницям за те, що мали можливість святкувати з дітьми це свято Ораторію. Дякуємо всім тим, хто в будь-який спосіб долучився до того, щоб це свято для дітей стало незабутнім. І просимо молитов і заступництва Пресвятої Богородиці, а також Покровителя нашої катехитичної школи, святого Йоана Боско, щоб наші діти, приходячи на щосуботні ораторії та щонедільні катехитичні заняття, зростаючи при Церкві, зростали також і в любові до Бога та ближніх, роблячи все на більшу Божу славу і спасіння душ!».