Дружини та матері полеглих Захисників України молитовно відзначили День матері

У другу неділю травня, коли відзначаємо День матері, у храмі Всіх Святих Українського Народу, що у селі Микитинці, поблизу Івано-Франківська, щоб спільно помолитися, зібралися матері, дружини та діти Захисників України, які віддали своє життя у жорстокій боротьбі українського народу проти росії.

Всі присутні спершу помолилися Божественну Літургію, яку очолив о. Ярослав Рохман, голова Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, сотрудник парафії Всіх Святих Українського Народу.

У часі Літургії о. Ярослав виголосив проповідь, у якій роздумував про жінку-самарянку та її пізнання живої води.

Священнослужитель також мовив: «Ми часто задаємо собі питання: «Де є Бог?». Чи він все бачить? Чи він все чує? Бог є тут, Він є Джерелом, яке знаходиться у храмі, у Святому Письмі. А ми маємо зробити крок, щоб дійти до того джерела, щоб діткнутися до нього, щоб погасити свою спрагу. Є дуже цінні книги Святого Письма, відкриваймо та читаймо їх, приходьмо до церкви, як справжні учасники, діти, які прийшли до свого батька».

Опісля спільного моління дітки подарували своїм мамам та бабусям власноруч зроблені листівки. Їх малеча виготовила напередодні, а організаторами такого дійства стала спільнота «Дружина воїна», які активно підтримують родини полеглих Захисників.

На завершення брати-семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії виконали кілька духовних творів для всіх присутніх.

«Ми дякуємо вам за таку гарну молитву та сьогоднішній день. Дякуємо за виконання таких чудових пісень, які вселяють надію. Сьогодні ми маємо чудовий день, свято матері, на вулиці неймовірна погода. І на душі, хоча б трішки, кожній із нас стало світліше. Дякуємо, що підтримуєте нас!», — звернулася одна із матерів.

«Такі зустрічі нам дуже потрібні, хоч ми й не часто збираємося, але використовуємо кожну можливість, щоб зустрітися та побути разом. Надалі плануємо регулярно збиратися, щоб спільно помолитися, побачити та підтримувати одні одних», — розповіла дружина полеглого Захисника України.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ