Діти та молодь катехитичної школи «Метаноя» с. Вербилівці здійснили поїздку до м. Яремче

Упродовж трьох днів, з 4 по 6 липня, 30 юних учасників катехитичної школи «Метаноя», що діє при парафії Різдва Івана Хрестителя с. Вербилівці, Рогатинського протопресвітеріату, здійснили поїздку в місто Яремче (Ямна) до Згромадження Сестер Мироносиць.

Про це Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ розповів о. Дмитро Шиманський, парох парафії.

Основним наміром подорожі було спільне проведення часу в молитві за мир в Україні й перемогу у війні, а також глибше пізнання Бога у Його творінні.

День розпочинався із Божественної Літургії, перед якою кожен міг приступити до Таїнства Покаяння, а згодом до Пресвятої Євхаристії, а завершувався — молитвою Вечірні.

Протягом дня діти й молодь здійснювали чималу кількість походів, зокрема, на водоспад Пробій та Капельник, на вольєрне господарство, а також на скелі Довбуша.

«Особливу увагу потрібно звернути на підкорення гори Маковиця із наймолодшими учасниками нашої поїздки, на якій біля Хреста спільно помолилися за наших Захисників, щоб Бог давав їм сили та відваги витримати у доброму до кінця», — зазначив о. Дмитро.

Також мандрівники мали цікаву зустріч-розмову із сестрою Михаїлою, яка розповідала про Згромадження Сестер Мироносиць, про своє покликання, а також відповідала на запитання, які ставили діти.

«Хоча всі — як діти, так і дорослі — відчули велику фізичну втому, але в душі кожен відчув велику духовну радість та захоплення від Божої краси. “У мудрості все Ти створив, — повна земля Твоїх створінь” (Псалом 103, 24)», — поділився враженнями душпастир.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ