Волонтери італійської асоціації «Anteas Alessandria» здійснили благодійний візит до Івано-Франківська

У понеділок, 8 липня, до Івано-Франківська завітали благодійники італійської асоціації «Anteas Alessandria». Завдяки співпраці Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ з вищевказаною волонтерською організацією та Івано-Франківським Центром журналістської солідарності на лікування до Італії відправлять ще одну важкохвору дитину. Окрім того, добродії доставили в Україну гуманітарну допомогу та карету швидкої допомоги.

Це вже не перший візит благодійників на Прикарпаття — завдяки тісній співпраці на абсолютно безоплатне лікування у провідні клініки Італії вже вдалося відправити 5 важкохворих діток.

У рамках візиту відбулася зустріч-знайомство італійської делегації з маленькою Ангелінкою — дівчинкою, яку за декілька днів очікує поїздка на лікування у м. Анкона (Італія).

У заході також взяли участь о. Іван Стефурак, керівник Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, о. Віталій Максимів, синкел у парафіяльно-економічних справах та соціального підприємництва, та п. Вікторія Плахта, координаторка Івано-Франківського Центру журналістської солідарності.

Розповідаючи історію заснування благодійної організації, представник «Anteas Alessandria» п. Лучано Картолано зазначив, що у діяльність у міжнародному форматі асоціація розгорнула з початком повномасштабної війни, яку росія розпочала проти України. З того часу, у рамках партнерства з Архієпархією та Центром журналістської солідарності, вдалося евакуювати до Італії понад 80 людей з прифронтових територій, відремонтувати приміщення житлового будинку, який був частково зруйнований внаслідок російської агресії, та доправити в Україну декілька тонн гуманітарної допомоги.

Її волонтери привезли в Україну й цього разу. Згодом допомогу направлять на потреби благодійної організації «Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ», Івано-Франківського геріатричного пансіонату та потребуючим людям у Харківській області.

Згодом п. Вікторія Плахта розповіла гостям про необхідність інформування світової спільноти про перебіг війни в Україні задля уникнення дезінформації та пропагандистського впливу росії на інформаційний простір італійців. У цьому контексті сторони говорили про можливу поїздку кількох українських журналістів, які переїхали до Івано-Франківська з прифронтових та окупованих територій, до Італії, щоб поділитися власними свідченнями.

На завершення зустрічі італійські волонтери подарували архієпрахіальному управлінню стяг Італії та Євросоюзу, а також запевнили у постійній підтримці. Своєю чергою, священнослужителі на молитовну згадку подарували гостям копію Галицької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, підписану Архієпископом і Митрополитом Івано-Франківським Владикою Володимиром Війтишиним.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ