Парафії Івано-Франківської Архієпархії долучилися до Всесвітньої ініціативи «Мільйон дітей моляться на вервиці»

Щороку, 18 жовтня, відбувається Всесвітня молитва дітей на вервиці під гаслом «Мільйон дітей моляться на вервиці». До ініціативи долучилися й парафії Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

На парафії святих Володимира і Ольги, Північного протопресвітеріату міста Івано-Франківськ, єдналися у спільній молитві за мир в Україні та світі понад 250 діток з ліцеїв №8, №10, №20 та №22. Моління провадив парох храму о. Іван Якоблюк, протопресвітер Північний, спільно з сотрудниками святині.

У храмі святого апостола Юди Тадея, Північного протопресвітеріату міста Івано-Франківськ, у молитовному заході взяли участь учні ліцею №2. Доєдналися до діток директорка та вчителі навчального закладу , а також батьки. Підготування дітей до молитви здійснила керівниця парафіяльного дитячого хору «Янголята» пані Ірина Маліновська. Отець Ігор Онищук, звертаючись до малят, акцентував на тому, що під час своїх обʼявлень Пречиста Діва Марія в різні часи спонукає людей до молитви на вервиці.

Також до ініціативи долучилась і парафія Різдва Пресвятої Богородиці, Центрального протопресвітеріату міста Івано-Франківськ. Цього дня у молитві єдналися десятки дітей — від найменших до старших.

Читайте також: Учні Католицького ліцею єдналися у молитві на вервиці із Владикою Миколою

Вірні міста Долини та села Тяпче також доєдналися до молитовної акції. На парафіях Серця Ісуса і Серця Марії, що у м. Долина, та святого Миколая, що у с. Тяпче, Долинського протопресвітеріату, молилися не тільки діти, але й молодь, батьки та старенькі парафіяни. Молитву провадив о. Ігор Яблонь. На завершення дійства священнослужитель поблагословив всіх освяченою водою та подякував за спільну молитву.

Парафіяни храму святого Архістратига Михаїла, що у селі Угринів, Західного протопресвітеріату міста Івано-Франківськ, активно долучилися до моління. Розпочалося дійство зі спільної молитви з учнями Угринівської гімназії. Близько сотні дітей, а також їхні вчителі та вихователі з самого ранку, перед початком навчання, взяли до рук вервиці, щоб молитися про справедливий мир для нашої Батьківщини та всього світу. Продовжилась молитовна акція в древньому парафіяльному храмі, де діти, молодь та дорослі знову молилися на вервиці, просячи заступництва Богородиці для всього українського народу.

Читайте також: В Архікатедральному соборі дітки молилися на вервиці

Катехитична школа «Живе спілкування з Богом», яка діє при парафії святого Архістратига Михаїла, що у м. Калуш, однойменного протопресвітеріату, та учні місцевих навчальних закладів  також доєдналися до молитовного дійства. Долучилися, зокрема, учні Калуського ліцею №3 та студенти коледжу культури.

Єднались у молитві й вірні парафії Покрови Пресвятої Богородиці, що у селі Голинь, однойменного протопресвітеріату. Школярі та дошкільнята, вчителі, вихователі й батьки молились за наших Героїв, що перебувають у лавах Збройних сил України, та за перемогу й праведний мир. Розважання виголошували о. Анатолій Козак, протопресвітер Голинський, та о. Микола Хомин, сотрудник святині.

На парафії церкви святого великомученика Юрія, що у селі Угорники, Східного протопресвітеріату міста Івано-Франківськ, дітки підносили свої молитви за мир та спокій в Україні й прохали заступництва Пресвятої Богородиці над Воїнами, які невтомно захищають нас. Моління очолив о. Юрій Трухан, парох храму.

У Відпустовому центрі блаженного Симеона Лукача, що у селі Старуня, зібралося 55 дітей, як і зерняток на вервиці, щоби долучитися до молитовної ініціативи. Свої прохання до Матері Божої маленькі молільники заносили, молячись про єдність та мир, а також перемогу для України у війні. До молитви доєдналися також паломники, які цього вечора прибули до Старуні на вечірню молитовну програму.

Перебуваючи в молитовній благодаті, прочани взяли участь у Божественній Літургії, яку провадили душпастирі відпустового місця. Далі паломники спільно просили в Бога зцілення від недуги пияцтва та інших залежностей для тих, хто потребує бути звільненим.

На завершення, кожного учасника вечора благословили мощами блаженного свщмч. Симеона, освяченим єлеєм та водою.

У церкві Успіння Пресвятої Богородиці, що у селі Крихівці, Південного протопресвітеріату міста Івано-Франківськ, вихованці Карітасу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ молилися на вервиці за мир в Україні, за наших Захисників та Захисниць, а також за єдність в сім’ях та країні.

У Патріаршому Прокатедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці, що у селі Крилос, у стіп Чудотворної ікони Матері Божої — Покровительки Галичини, молилися діти, молодь та дорослі, випрошуючи в Богородиці заступництва для наших Воїнів-Захисників, а також миру та злагоди на території нашої Батьківщини. На завершення молільники поручили себе під особливу опіку Пресвятої Діви Марії.

Вірні Погінського монастиря також доєдналися до акції, молячись на вервиці перед Чудотворною іконою Богородиці. Учні катехитичної школи, дітки, батьки та вчителі благали про заступництво Матері Божої.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ