Учні Католицького ліцею єдналися у молитві на вервиці із Владикою Миколою

Щороку, 18 жовтня, відбувається Всесвітня молитва дітей на вервиці під гаслом «Мільйон дітей моляться на вервиці». До такої спільної молитви за мир і єдність у світі долучилися учні Католицького ліцею святого Василія Великого. Моління очолив Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Владика Микола Семенишин.

Спільно з Єпископом та дітьми у молитві єдналися батьки та вчителі, а також представники духовенства. Зокрема о. Маркіян Букатчук, директор Католицького ліцею святого Василія Великого, о. Василь Чорній, капелан навчального закладу, о. Віталій Сенько та о. Іван Луцишин, вчителі християнської етики.

На початку спільної молитви до дітей звернувся о. Маркіян й розповів присутнім про історію виникнення ініціативи «Мільйон дітей моляться на вервиці» та закликав всіх молитися за перемогу й мир в Україні.

Відтак учні розпочали молитву. «Богородице Діво» на кожному десятку молилися діти різного віку, а «Отче наш» промовляли одинадцятикласники. Розважання ж виголошував Владика Микола.

На завершення спільної молитви Єпископ-помічник посвятив всіх присутніх під опіку Небесної Матінки.

Звертаючись до молільників, Владика Микола ствердив, що із дітьми є дуже легко молитися, а відтак подякував всім присутнім за єднання у часі даної ініціативи. Особливі слова подяки лунали для отців, які навчають дітей плекати християнські цінності та щодня моляться разом із ними.

«Ця молитва була дуже особливою, бо сьогодні діти всього світу моляться вервицю. А що найважливіше — цю вервицю ми молилися разом із Пресвятою Богородицею, тому будьте певні, ця молитва буде вислухана», — мовив Владика Микола.

Опісля цього Єпископ-помічник уділив всім присутнім своє архієрейське благословення.

Насамкінець дитячий хор виконав духовний гімн України «Боже Великий, Єдиний», який жертвували за настання миру на території України.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ