Глава УГКЦ: «Ми переможемо силою любові до своєї Батьківщини»

Ми бачимо, що не ненависть, а любов перемагає. Любов народжує героїв, а ненависть – злочинців. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному відеозверненні.

«Тому я заохочую всіх вас – учімся любити в цей трагічний час. Не даймо заполонити себе ненависті, не використовуймо її мови і слів. Як каже народна мудрість, хто ненавидить ворога, той уже є ним переможений», – додав він.

https://www.facebook.com/watch/?v=1559173157791168

Глава Церкви передав вітання від первопрестольного українського Києва.

«І я сьогодні маю для вас гарні новини, – сказав Блаженніший Святослав,– сьогодні є 1 березня 2022 року. Це означає, що починається календарна весна. І хоча сьогодні білий сніг притрусив нашу столицю, але весна невпинно приходить на землю України. Так само як підсніжник, який пробивається крізь сніг, щоби показати свою квітку. Так і крізь жахи війни пробивається невмолимо постійно і сильно цей день світла миру для нашої землі».

Архиєрей відзначив, що ми сьогодні переживаємо вже шостий день кривавої і несправедливої війни. У ці останні хвилі, зокрема цієї ночі, ми бачили нові жахи війни. Ми бачили знищені школи, дитячі садочки, кінотеатри, музеї, а над ранком ракета влучила в пологовий будинок.

«Питаємося, за що? Жінки і новонароджені діти. Чому вони є жертвами цієї війни?.. Але ми молимося. Ми стоїмо. Ми з вами є народ, будує, захищає ціною власної крові, мир в Україні і в цілому світі. Ми молимося за наших воїнів, ми молимося за всіх тих, які сьогодні підтримує боротьбу за мир в Україні», – сказав він.

Департамент інформації УГКЦ