Разом з Папою та усім світом у спільній молитві за мир: в Архікатедральному соборі молилися акт посвяти України та росії Непорочному серцю Марії

Сьогодні, 25 березня, Святіший Отець Папа Франциск разом з католицькими єпископами з усього світу посвятив Україну та росію Непорочному серцю Марії. Священники Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ також єдналися у молитві з Папою Римським Франциском з Архікатедрального та Митрополичого собору Воскресіння Христового.

Вірні брали участь у спільній молитві в храмі, а також мали змогу доєднатися в режимі онлайн – на каналі Архікатедрального собору в Youtube та на сторінці у Facebook.

Розпочалось молитовне дійство в храмі з Хресної Дороги нашого Спасителя Ісуса Христа. Віряни роздумували над страстями Сина Божого, щоби застановитися над власним життям, складною ситуацією в Україні та просити в милосердного Господа всіх необхідних ласк.

Опісля усі разом помолилися молебень до Богородиці.

Зі словом проповіді до усіх присутніх звернувся Генеральний вікарій Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ митр. прот. Степан Балагура, пояснивши, що в цей нелегкий час війни та страху, ми, як віруючі люди, маємо шукати спасіння та захисту в особі Пречистої Діви Марії.

«В цей непростий час, який зараз переживаємо, час війни, час тривоги і глибокого смутку, ми задаємо собі питання: а хто може допомогти нам? Звідки прийде довгоочікуваний мир? Хто може впокорити зло? Ми бачимо довкола багато зусиль, щоби виправити, направити в добре русло цю ситуацію; чуємо чимало поважних розмов зі всього світу, але миру й далі немає… Місяць часу, за який бачимо так багато зла, зруйнованих міст та сіл, так багато невинно убієних людей та дітей. І в усьому цьому ми й далі продовжуємо себе питати: хто ж зможе сокрушити голову тому злу?», – сказав проповідник.

Далі він привів у приклад історію вибраного народу, який, мандруючи до Обітованої землі, також переживав різні випробування, виборюючи своє право на життя. І в цьому їм завжди допомагав перемогти Кивот Завіту, як символ присутності Бога серед Його людей.

«Однак в один момент, вони втратили цей Кивот. Вибраний народ, віруючі люди залишилися без головного. Можемо собі тільки уявити, яку тугу переживали ті люди, однак ті, хто справді вірив, знав слова пророка Ісаї, який написав, що народить Діва Сина», – вів далі священнослужитель.

За його словами в особі Диви Марії весь світ отримав новий Кивот Завіту, адже Вона помістила в своєму лоні цілого Бога – Господа нашого Ісуса Христа.

«В цей час, коли ми розгублені і не знаємо куди бігти та, що робити, коли ми бачимо, що всі наші людські зусилля є такими слабкими, коли бачимо, що кращі наші сини і доньки гинуть за нашу Батьківщину, маємо бігти саме до Неї – до Матері самого Господа», – пояснив о. Степан.

Акт посвяти духовенство спільно з вірянами молилися одночасно з Святішим Отцем Папою Франциском, оскільки Папа закликав молитися цю молитву єпископів, священників, монахів та монахинь, а також усіх вірних Католицької Церкви.

Опісля відбулась молитва на Вервиці, під час якої священники з вірними спільно просили заступництва Богородиці над українським народом та нашою країною, а також про настання миру в Україні.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ