Напередодні різдвяних свят при головній святині міста відбулася роздача допомоги

У суботу, 23 грудня, у катехитичному центрі, що діє при Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового, що у м. Івано-Франківськ, у рамках праці парафіяльного Карітасу, люди у потребі отримали благодійну допомогу. 

До списку бенефіціарів увійшли особи з інвалідністю, багатодітні сім’ї та одинокі люди похилого віку.

Традиційно роздача допомоги розпочалася зі спільного молебню до Найсвятішого Серця Ісуса. Опісля цього, до присутніх звернувся о. Юрій Федорчак, відповідальний за соціальне служіння при Архікатедральному соборі.

«Скільки випробувань, горя та проблем людина витримує та поборює впродовж свого земного життя? Мабуть, кожен із нас міг би написати про це цілу книгу. Однак, дивлячись на світлу подію — Різдво Господа нашого Ісуса Христа, ми можемо бачити, що нашому Спасителю, Пресвятій Богородиці та святому Йосифу точно було не менш складно, ніж нам із вами. Вони були такими ж людьми, відчували випробування, поневіряння, виселення, можливо й голод, але попри все, вміли довіряти Божій Волі. Тому нехай ця благодійна акція перед різдвяними святами підкріпить не тільки наше тіло, але й наші душі, аби ми у різних життєвих клопотах зуміли побачити Немовля, метою якого є врятувати ввесь світ!» — звернувся о. Юрій до зібраних у залі.

Відтак душпастир закликав молитися про всіх жертводавців та людей доброї волі, завдяки яким можливе проведення даної ініціативи.

Цього разу благодійникам вдалося підтримати близько 30-ти сімей.

Варто зазначити, що такі зустрічі відбуваються при головній святині міста щоквартально, на них запрошують активних парафіян, які через складні життєві обставини потребують благодійної підтримки.

До пакунка входять такі продукти: гречка, рис, вівсяні пластівці, спагеті, олія, печиво, макарони, борошно, вафлі, кілька, чай, крупа пшенична та консерви.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ