«Дозвольте Господеві лікувати ваші рани», — Владика Микола до учасників ІV заїзду священничих реколекцій

У середу, 14 лютого, у рамках останнього дня IV заїзду реколекцій для священнослужителів, у каплиці Івано-Франківської духовної семінарії відбулась Архієрейська Божественна Літургія. Моління очолив Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Владика Микола Семенишин.

У часі богослужіння реколектант о. Йосафат Бойко, ВС, синкел у справах монашества Архієпархії та настоятель парафії свв. Кирила і Методія, що у с. Крихівці, звернувся до чисельно зібраних душпастирів з проповіддю, у якій закликав священнослужителів роздумати над чеснотою мудрості:

«Святий Дух діє так, що коли людина приходить до храму на молитву, то відчуває, що з нею діється Господня воля. Вже другий день поспіль Господь, через устав апостола Якова, говорить до нас про язик і про все, що пов’язано з добрим і побожним життям. На молитві ми читаємо такі слова: «Ти даєш тому, хто просить, премудрість і розум». Одним з дарів Святого Духа є дар мудрості. Це те, чого священник мав би просити для себе, щоб могти передати іншим. Однак, апостол Яків показує нам, яка мудрість є від Бога, а яка — земна».

«Каже апостол: “Хто мудрий і розумний між вами? Нехай він покаже діла свої в лагідній мудрості добрим поводженням! Коли ж гірку заздрість та сварку ви маєте в серці своєму, то не величайтесь та не говоріть неправди на правду, це не мудрість, що ніби зверху походить вона, але земна, тілесна та демонська. Бо де заздрість та сварка, там безлад та всяка зла річ! А мудрість, що зверху вона, насамперед чиста, а потім спокійна, лагідна, покірлива, повна милосердя та добрих плодів, безстороння та нелукава» (Як. 3:13-18). Для кожного священника дійсно важливо просити цього дару, бо стикаємося з безліччю різноманітних ситуацій, які вимагають від нас відзначитися Божою мудрістю», — додав реколектант.

Опісля Божественної Літургії до духовенства з подячним словом звернувся Владика Микола:

«Перебуваючи разом з вами і дивлячись на вас, мені на думку прийшли слова сьогоднішньої Утрені. Не вважайте, що бачу вас змученими й обтяженими, але так і є, бо багато працюєте для Божого люду, тож у цих днях маєте нагоду прийти до Ісуса, відпочити, схилити свою голову Йому на груди, як той улюблений учень Іван Богослов, побути з Ним і послухати Його. Можете щось сказати Богу, запитати, на щось пожалітися й за щось перепросити».

«Щиро дякую за вашу присутність у цій семінарії та за ваші молитви. Нехай це слово, яке сьогодні вам виголосив реколектант о. Йосафат, проростає у ваших душах і згодом знайде відгук у душах тих людей, яким ви служите. Знаю, що вже завтра для вас розпочнеться блок освітньої програми «Зцілення ран війни», тож бажаю вам наснаги й плідної праці. Дозвольте Господеві лікувати ваші рани й будьте Його руками, які лікують та оздоровляють наших людей від ран цієї жахливої війни»,  — побажав Архієрей.

На завершення присутні виконали духовний гімн України «Боже Великий, Єдиний», благаючи в Господа заступництва для нашої Батьківщини та переможного миру.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ