Апостол лагідності: у «Клініці святого Луки» молитовно вшанували пам’ять покровителя закладу

У п’ятницю, 18 жовтня, спільнота медичних працівників Лікувально-діагностичного центру «Клініка святого Луки» молитовно відзначила храмовий празник, вшановуючи пам’ять святого, на честь якого названий заклад. З цієї нагоди Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, очолив Божественну Літургію у каплиці медичної установи.

На богослужіння зібралися душпастирі закладу, лікарі, медичний персонал, гості, а також пацієнти клініки.

У часі Божественної Літургії Владиці Миколі співслужили о. Тарас Вілюра, генеральний директор «Клініки святого Луки», а також о. Василь Савчин.

Моління своїм співом супроводжували брати-семінаристи — учасники квартету «Елеос» Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата.

Після Літургії Архієрей роздумував із присутніми над постаттю святого апостола і євангелиста Луки:

«Дорогі медичні працівники! Сьогодні наша Церква вшановує пам’ять святого Луки, а наша клініка є посвячена під його покров. Тому щиро вас вітаю із цим празником! Святого Луку називають апостолом лагідності, і я хочу усім вам побажати цієї чесноти!».

«Чому його так називають? Бо у своїй Євангелії він пише кілька притч, де саме цю чесноту лагідності нашого Спасителя Ісуса Христа в особливий спосіб відчерпує. Тому, вітаючи від себе особисто й Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина, бажаю вам і молюся, щоб усі ми зростали у чесноті лагідності, наслідуючи апостола Луку».

«Отож, вчімося бути лагідними. Пам’ятаймо, що це є дуже велике і відповідальне завдання — лікувати й зцілювати людину. Дякуємо вам за вашу працю, старання, а ваш професіоналізм підсилений добротою та посмішками!» — мовив Владика Микола.

Відтак у каплиці лунало Многоліття. Згодом Владика Микола зачитав молитву до апостола Луки і поблагословив мощами святого усіх присутніх.

Варто додати, що до мощей святого Луки можна приступити у будь-який час, випрошуючи ласк й заступництва апостола.

На завершення моління о. Тарас Вілюра подякував Владиці Миколі за спільну молитву, духовну опіку й за глибоке пастирське слово.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ