Спільнота ІФДС й працівники «Клініки святого Луки» долучилися до донорства крові для ЗСУ

У середу, 16 жовтня, спільнота Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата, а також працівники Лікувально-діагностичного центру «Клініка святого Луки» долучилися до здачі крові для військовослужбовців, які служать у лавах Збройних сил України.

Про це повідомляють на сайті семінарії та інстаграм-сторінці клініки.

Акція відбувалася у приміщенні Лікувально-діагностичного центру «Клініка святого Луки», де чимало семінаристів й працівників клініки із радістю відгукнулися на заклик стати донорами крові.

Забір крові здійснювали фахівці КНП «Прикарпатський обласний центр служби крові».

«Донорство крові під час війни стає важливою лінією оборони України, рятуючи життя поранених бійців. Це прояв солідарності з усіма військовослужбовцями, які віддають за Батьківщину найцінніше — своє здоров’я та життя. Таким чином, брати відповідають на заклик Господа Бога до діяльної любові — діл милосердя, адже донорство крові є актом любові й турботи до ближнього», — йдеться на сайті семінарії.

У такий спосіб семінаристи й лікарі беруть приклад із доброго самарянина, який, за Євангелієм від Луки, «змилосердився» над пораненим та послужив йому (пор. Лк.10: 33-34).

«Такі події є нагадуванням про силу спільної доброти та важливість донорства. Кожен, хто долучився, зробив свій внесок не тільки у порятунок життя, але й у поширення культури взаємодопомоги та турботи про ближнього», — зазначають медичні працівники.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ