«Стійкість одного — стійкість мільйонів»: в Івано-Франківську відзначили Всесвітній День ментального здоров’я

У четвер, 10 жовтня, відбувся форум «Стійкість одного — стійкість мільйонів» за ініціативи Івано-Франківської обласної державної адміністрації, у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», який в Івано-Франківську реалізовує Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці благодійної організації.

Участь у заході взяв директор франківського Карітасу о. Володимир Чорній та заступниця директора п. Наталія Козакевич, яка розповіла про результати роботи Карітасу в галузі психосоціальної підтримки та ознайомила присутніх з діяльністю Центрів життєстійкості в Івано-Франківську та області.

Участь у форумі також взяли запрошені священнослужителі Івано-Франківської Архієпархії.

Захід об’єднав представників влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, волонтерів та всіх інших, хто робить внесок у покращення психічного добробуту українців.

«Щасливі бути причетними до такого важливого руху! Разом ми будуємо міцне суспільство, яке підтримує одне одного у всіх викликах та труднощах! У цей день ми вкотре хочемо нагадати усім про важливість піклування про власне ментальне здоров’я. Ми турбуємось про психологічний стан людей, які до нас звертаються. Йдеться не тільки про внутрішньо переміщених осіб, а й про сім’ї військових та загиблих Воїнів, а також місцеве населення», — зазначають благодійники.

Послуги Центру життєстійкості є безкоштовними для всіх громадян без винятку.

Центр знаходиться в Івано-Франківську за адресою вул. Бандери, 10Г.

Номери гарячої лінії:
+38 063 29 27 129 (психологічна підтримка)
+38 068 00 61 040
+38 050 96 10 145 (кризові питання)

Виклики приймаються з 9:00 до 18:00 год.

Програма життєстійкості реалізується Міністерством соціальної політики України і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» першої леді України Олени Зеленської.

В Івано-Франківську дану ініціативу реалізує Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ за сприяння міського голови Руслана Марцінківа та у співпраці з Департаментом соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ