У стінах духовної семінарії відбувся захід-вшанування пам’яті св. Франциска з Асижу

У вівторок, 8 жовтня, в Івано-Франківській духовній семінарії розпочався захід, присвячений вшануванню пам’яті святого Франциска з Асижу, який організувала екологічна спільнота формаційного закладу.

Про це пишуть на сайті формаційного закладу.

Франциск Асизький є одним з найбільш пошанованих католицьких святих, адже його діяльність була спрямована на активний діалог з Богом і світом. Як відомо, у 1980 році Папа Іван Павло II проголосив святого Франциска покровителем екології та екологів, які турбуються про охорону навколишнього середовища.

Захід розпочався зі спільної молитви на вервиці, після чого бр. Роман Обруб’як та бр. Віталій Шиба, учасники екологічної спільноти, виступили з презентацією про Франциска, розповівши братам-семінаристам про молоді роки святого, його навернення, а також про те, як він отримав покликання та про його нелегкий шлях до святості й ранню смерть.

Наступного дня, 9 жовтня, братія мала можливість переглянути історичний фільм «Франциск і Клара», у якому розповідається про цих двох святих з невеликого містечка Асижу.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ