200 наборів медикаментів роздала «Клініка святого Луки» людям у потребі

У рамках італійсько-українського проєкту «Разом з Україною завжди» 06/UCR/012832, який втілює Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ, у Лікувально-діагностичному центрі «Клініка святого Луки» відбувається видача наборів медикаментів для осіб у потребі. Наразі благодійники роздали вже 200 наборів ліків.

Пригадуємо, що дана ініціатива функціонує за фінансування Італійської Агенції з питань Співробітництва в галузі Розвитку AICS у співпраці з італійськими благодійними організаціями Focsiv, Missione Calcutta, ARCS, Condivisione fra i popoli та IBO Italia.

Медикаменти отримали люди, які вже пройшли пільгові обстеження у рамках даної ініціативи.

Пані Ганна, яка цього дня завітала на роздачу медикаментозних наборів, піклується про онука з особливими потребами. Жінка каже, що можливість отримати допомогу є дуже цінною: «Ми тішимося, що є такі проєкти, які допомагають нам. Приємно дивує ставлення наших координаторів — відчуваєш, що всі дуже добрі. Також можна пройти пільгові обстеження, а це дуже рятує, бо в наш час все дуже дороге — пенсії не вистачає навіть на ліки. Тож ми дуже вдячні за все».   

«Люди справді задоволені й просять, щоб такі проєкти функціонували й надалі. Для багатьох стало приємною несподіванкою те, що вже після обстежень вони продовжують отримувати ліки. Багато людей дякують лікарям, спонсорам і зокрема Івано-Франківській Архієпархії за те, що лікування на високому рівні стало доступним для кожного», — розповідає п. Ольга Максимів, працівниця проєкту, яка організовує візити та супроводжує пацієнтів у клініці.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ