У Калуші триває семінар для психологів у контексті викликів війни

У середу, 2 жовтня, у Калуші розпочався дводенний семінар для психологів на тему «Вступ до моделі консультування в методі когнітивно-поведінкової терапії у контексті викликів війни». Зустріч організована БО «БФ «Карітас парафії св. Андрія Первозванного УГКЦ м. Калуш» за підтримки БО «Платформа соціальних змін» та у співпраці з Калуською міською радою.

На захід зібралося понад 30 психологів Калуської громади — представників структурних підрозділів органів місцевого самоврядування, закладів освіти, активістів громадських організацій, волонтерів. Їм часто доводиться працювати з військовослужбовцями та членами їхніх сімей, ветеранами, родинами загиблих, померлих, зниклих безвісти Героїв. Про це пишуть на сайті Калуської міської ради.

Тренінг спрямований, передусім, на посилення допомоги мешканцям громади щодо зміцнення їхнього ментального здоров’я.

Власне, на важливості й актуальності семінару наголосила, вітаючи його учасників, заступниця міського голови Калуської міської ради Наталія Кінаш. Вона особливо подякувала представникам Церкви за організацію заходу.

Викладачкою семінару стала супервізорка і терапевтка методу когнітивно-поведінкової терапії, керівниця центру консультування «Простір надії» при Українському Католицькому Університеті Олеся Криськів. 

Говорили про методи й особливості роботи психологів в умовах сьогодення: «Виклики війни у сфері психічного здоров’я»; «Психотрама, пост-травматичний стресовий розлад. Методи допомоги»; «Діагностика, критерії та методи допомоги під час пережиття втрати, ускладненого горювання, депресії, поширених тривожних розладдах»; «Наука про стійкість: теорія і практика».

«Хоча подібні навчання зараз є доволі популярними і проводяться регулярно — їх не може бути забагато», — йдеться у дописі.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ