У Богородчанах молитовно відзначили 90-ліття храму св. Івана Богослова

У неділю, 29 вересня, у парафії св. Івана Богослова, що у селищі Богородчани, однойменного протопресвітеріату, урочисто відзначили 90-літній ювілей від освячення храму. З цієї нагоди урочисті моління очолив митр. прот. Степан Балагура, синкел у справах духовенства і священничих родин Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці суспільного часопису Богородчанщини «Слово народу».

Цього дня парафіяльна спільнота, гості храму, представники місцевої влади, зокрема голова Богородчанської селищної ради п. Ростислав Заремба, а також духовенство Архієпархії вітали протопресвітера Богородчанського та пароха храму прот. Івана Мачкодеру з нагоди 55-ліття від дня народження.

Під час Божественної Літургії о. Степану Балагурі співслужили о. Іван Мачкодера, душпастирі храму, а також запрошене духовенство Архієпархії.

Після Літургії о. Степан передав протопресвітеру Богородчанському декрет від Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина про право носити набедреник за ревне душпастирське служіння для Божого люду.

Відтак о. Іван подякував о. Степану за спільне моління, а також мовив слова вдячності Митрополиту Володимиру за його постійну архіпастирську опіку над вірними.

Крім того, душпастир подарував синкелу у справах духовенства і священничих родин та присутнім священнослужителям пам’ятну фотокартку із важливими подіями, пов’язаними з історією храму.

Згодом у храмі лунало Многоліття імениннику, а також жертводавцям, добродіям та вірним парафії св. Івана Богослова за їхню турботу про храм Божий.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ