Сестри-василіянки здійснили паломництво до Відпустового центру блаженного Симеона Лукача

У суботу, 21 вересня, сестри-монахині Чину святого Василія Великого зі всієї України здійснили прощу до Відпустового центру блаженного священномученика Симеона Лукача. Це паломництво сестри пожертвували в намірі за перемогу нашої Батьківщини, за Воїнів, за покликання до монашого стану та в подяку Богові за даровані покликання.

Кожного року сестри ЧСВВ обирають інше відпустове місце, щоб здійснити паломництво у спільних та особистих намірах. Цьогоріч близько 40 сестер з різних монастирів ЧСВВ України з’їхались на Старунську гору.

У молитовній програмі паломництва до Старуні були Хресна дорога, Божественна Літургія, а також екскурсія до музею Блаженного Симеона.

Крокуючи Хресною дорогою під назвою «Шлях до Єрусалиму», авторства о. Володимира Лукашевського, священника відпустового центру, паломниці роздумували над актуальними викликами сучасної війни. Мета Хресної дороги — торкнутися кожного серця, щоб спрямувати його до Господа Бога.

Згодом прочанки молилися на Божественній Літургії, під час якої о. Володимир Лукашевський звернувся зі своєю проповіддю:

«Дуже важливо у нашому житті поставити правдиву мету, до якої маємо рухатися. Коли поставимо хибну мету, згодом може прийти велике розчарування. Наприклад, батько думає, що остаточна мета його життя — матеріальне забезпечення сім’ї через працю на роботі. Проте через деякий час він бачить, що його дружина засмучена. Насправді вона потребує більшої любові від свого чоловіка. Подібно й дружина може мати хибну мету, коли спрямовує всі свої сили на виховання та освіту дітей, віддає їх у найкращі школи та університети. Але коли дитина виростає, лишає батьків та цурається їх. Настає велике екзистенційне розчарування».

«Тому правдива мета у подружжі — плекання стосунків з Богом, глибше пізнання Господа. Нам слід молитися до Святого Духа, щоб запалював наші серця з метою обирати добру мету, яка вела би нас до Божого Царства», — мовив на завершення душпастир.

Насамкінець монахинь поблагословили мощами блаженного священномученика Симеона Лукача, а також освяченою водою.

«Дякуємо Богові за цей день та за можливість спільного паломництва до Відпустового центру блаженного Симеона Лукача. Нехай Господь за молитвами та заступництвом блаженного Симеона дарує Україні мир, а Церкві святі та ревні покликання для служіння у Божому винограднику», — йдеться на фейсбук-сторінці ЧСВВ.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ