Студенти Академії Івана Золотоустого зустрілися із координатором військових капеланів

У понеділок, 16 вересня, відбулася зустріч студентів Івано-Франківської академії Івана Золотоустого із координатором військових капеланів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ о. Романом Залеським.

Зустріч відбулася в рамках реалізації в Україні проєкту «Католицьке соціальне вчення: католицька миротворчість — формування та розвиток спроможностей військових капеланів, духовенства та світських лідерів», який здійснюється разом із Конференцією католицьких єпископів США.

Зустріч несла також і профорієнтаційний характер, оскільки, відповідно до українського законодавства, лише дипломовані державою богослови можуть бути військовими капеланами, розповідає на своїй фейсбук-сторінці п. Олег Білоус, проректор з науково-педагогічної роботи Академії.

Під час зустрічі студенти мали можливість дізнатися про основні принципи діяльності служби військових капеланів, про вимоги, які ставлять для військових капеланів та про виклики, із якими вони зустрічаються.

Священнослужитель подарував для Академії літературу та речі релігійного вжитку, які використовують військові капелани в повсякденній діяльності.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ