«Клініка святого Луки» за підтримки благодійників щодня надає десятки медичних послуг

Як відомо, Лікувально-діагностичний центр «Клініка святого Луки» є соціально-відповідальним підприємством Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ й функціонує шляхом рефінансування, яке спрямовують для підтримки людей у потребі. З початку повномасштабного вторгнення, підтримуючи заклик Синоду Єпископів УГКЦ «Лікувати рани війни» у різний спосіб, медзаклад почав надавати в десятки разів більше благодійних послуг, завдяки соціальним проєктам та ініціативам. Про благодійні послуги та як ними скористатись читайте у матеріалі.

На даний час під патронатом Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та міжнародних благодійних організацій продовжують реалізовуватися такі проєкти:

«Здорові діти у майбутнє»

Меценат: місіонерська організація «Die Sternsinger» з м. Ахен, Німеччина.

Допомога зовсім юному поколінню дуже важлива і базується на забезпеченні якісної морально-психологічної та медичної допомоги. Адже діти — це наше майбутнє, й турбота про їхнє здоров’я сьогодні, визначає їх добробут в майбутньому.

Дана соціальна ініціатива працює за принципом: 80% вартості послуг, згідно з прайсом Клініки, оплачує спонсор, а пацієнт — лише 20%.

Скористатися послугами можуть:

  • діти ВПО
  • сироти та напівсироти, у тому числі й діти полеглих Захисників України
  • діти з інвалідністю
  • малеча з багатодітних сімей

Діткам надається можливість комплексної діагностики, консультації дитячих спеціалістів та, що важливо — можливість проведення малих оперативних втручань і слухопротезування.  

«Благодійна підтримка з Німеччини»

Фундатором даної ініціативи є благодійна організація «Renovabis» м. Фрайзінг, Німеччина.

Дана соціальна ініціатива також працює за принципом, завдяки якому 80% вартості послуг, відповідно до прайсу Клініки, оплачує спонсор, а пацієнт — лише 20%. Скористатися нею можуть:

  • люди з інвалідністю
  • пенсіонери
  • сім’ї загиблих воїнів
  • одинокі матері
  • малозабезпечені особи
  • внутрішньопереміщені особи

У рамках проєкту можна отримати консультації спеціалістів та лабораторну діагностику, а за потреби й оперативне лікування на індивідуальних умовах.

Варто додати, що оперативне лікування за зниженими цінами та госпіталізація в стаціонарі у «Клініці святого Луки» проводиться за такими напрямками: загальна хірургія, проктологія, урологія, гінекологія, травматологія, онкохірургія, судинна хірургія, отоларингологія, а також операції на щитоподібній та грудних залозах.

Багато пенсіонерів та людей з інвалідністю, на жаль, постає перед труднощами, які не дозволяють їм отримати якісне необхідне лікування чи оперативне втручання. Часто доводиться вибирати між потребами повсякденного життя і власним здоров’ям. У такі моменти підтримка суспільства та благодійних організацій набуває особливого значення, допомагаючи таким людям отримати доступ до необхідної медичної допомоги та зберегти якість життя.

«Я, Лисиця Галина Володимирівна, у «Клініці святого Луки» робила операцію на грижу. Операція тяжка була, 7 годин. Я дуже вдячна лікарю, який робив мені операцію та спонсорам, що дали мені таку можливість зробити її на пільгових умовах».

«Я, Косович Василь Михайлович, хочу подякувати всім працівникам, які допомагали оперувати мене і дякую спонсорам, які допомагають з Німеччини, за усе добро, яке мені надали. Я щиро вдячний. Дуже дякую вам за все. У «Клініці святого Луки» дуже гарні лікарі, медсестри, всі, дуже вам дякую за все».

На знак вдячності операційній бригаді та своїм лікарям, Василь Михайлович подарував для медзакладу ікону святого Луки.

Проєкти «Благодійна підтримка з Німеччини» (для дорослих) та «Здорові діти у майбутнє» продовжують діяти до кінця 2024 року.

«Разом з Україною завжди»

Даний проєкт Івано-Франківська Архієпархія втілює за фінансування Італійської Агенції з питань Співробітництва в галузі Розвитку AICS у співпраці з італійськими організаціями Focsiv, Missione Calcutta, ARCS, Condivisione fra i popoli та IBO Italia.

У рамках «Разом з Україною завжди» надаються безоплатні медичні послуги для людей у потребі. Проєкт діє для таких пільгових категорій:

  • пенсіонери
  • сімʼї загиблих Воїнів
  • люди з інвалідністю
  • внутрішньо переміщені особи
  • малозабезпечені сімʼї
  • сироти.

Окрім того, можна отримати набір медикаментів, як для дорослих, так і для дітей. На цю мить такі набори отримали вже 200 осіб.

Ще однією ініціативою у межах цього проєкту є виїзна безкоштовна медична допомога для людей, які проживають на території протопресвітеріатів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. Забір крові на дослідження здійснюється бригадою спеціалістів Клініки безпосередньо на території деканальних храмів.

«Наша мета надавати медичну допомогу тим, хто її потребує найбільше, і такі проєкти є важливим кроком на шляху до реалізації нашої місії. Дякуючи усім меценатам та Архієпархіальному управлінню Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, від початку 2024 року та станом на 31 серпня 2024 року благодійну медичну допомогу отримало 5 079 осіб. Зокрема було надано 22 445 пільгових послуг, включаючи 97 оперативних втручань (з них 71 великі та 26 малі операції)», — зазначають медики.

Якщо ви входите до числа бенефіціарів вищезазначених проєктів та бажаєте скористатися благодійними послугами — телефонуйте:

098 417 88 31

050 940 07 81

073 425 74 78

Більше інформації на сайті Клініки.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ