В Долині відбулася духовна підготовка дітей до школи

Нещодавно у парафії Пресвятого Серця Ісуса і Серця Марії, що у м. Долина, однойменного протопресвітеріату, відбулася духовна підготовка найменших парафіян до школи під гаслом «Підготуй не тільки свій рюкзачок, але й своє серце до школи».

Про це Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ повідомила Вероніка Яблонь.

Протягом останніх днів літа діти мали надзвичайно насичену програму: молебні, катехизації, квести, майстер-класи, молитву на вервиці. Також учасники заходу вивчали англійську мову, вчилися надавати медичну допомогу, проводили водні змагання, вивчали пісень та молитов.

На завершення навчання юні парафіяни мали можливість приступити до Тайни Сповіді та Пресвятої Євхаристії.

«Це надзвичайно важлива ініціатива наших катехитів! Щиро дякую Вероніці Яблонь, брату Василю Угринчуку та їмості Ірині Яблонь за плідну працю протягом цих днів. Адже дітки дуже потребували емоційного розвантаження перед важливим навчальним роком. І кожне заняття — урок англійської, катехизація чи гра були тематично спрямовані на розкриття дитини, її переживань, проблем та очікувань перед школою», — з такими словами звернувся до парафіян і дітей адміністратор храму о. Ігор Яблонь.

У кожній молитві діти згадували Воїнів, а також всіх загиблих через війну, просячи в Господа перемоги та миру Україні.

«Щоб підняти дух мотивації нашим Захисникам, юні парафіяни разом з катехитами виготовили листівки-вишиванки зі словами подяки та підтримки! Ці вишиванки обовʼязково отримають Воїни і знатимуть, що їм є за кого стояти там, на фронті. За них моляться й дуже чекають!» — йдеться у повідомленні.

На завершення о. Ігор Яблонь поблагословив всіх свяченою водою, а дітки отримали корисні подарунки за участь у цих днях духовної віднови, адже тепер, як розповідають катехити, «вони підготували не тільки свої канцтовари, але й взяли з собою в рюкзачок любов до ближнього, прощення, дружбу, вірність, слухняність, добро, допомогу, щирість, милосердя, смирення, надію та великий обсяг знань про нашого Творця!»

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ