Відбулося засідання Опікунської ради Карітасу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

У середу, 28 серпня, відбулась перша зустріч членів Опікунської ради Карітасу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. На заході були присутні о. Степан Балагура, синкел у справах духовенства та священничих родин, та о. Володимир Чорній, синкел у справах соціального служіння та директор благодійної організації.

Як йдеться у дописі Карітасу, цього дня на зустріч вдалося зібрати людей різних сфер діяльності, які підтримують соціальні проєкти Карітасу — це духовенство, підприємці, діячі культури, журналісти, представники медичних установ та представники влади. Щоправда, не всі змогли бути присутні на установчих зборах, та попри це усі є на зв’язку одні з одними. 

До заходу зокрема долучилася п. Оксана Савчук, народна депутатка Верховної ради України.

На зустрічі директор Карітасу о. Володимир Чорній презентував загальну діяльність організації та зупинився на тих напрямках роботи, які зараз найбільше потребують допомоги. 

«Наразі у нас є потреба у підтримці діяльності Медичного центру, що знаходиться у с. Войнилів, Калуського району. Центр складається з двох відділень: геріатричного пансіонату для літніх людей та стаціонарного відділення паліативної допомоги. 

На зустрічі говорили про необхідність існування такого закладу, адже у кожного є батьки, вони старіють і кожна людина має право достойно дожити свій вік», — йдеться у дописі.

У часі заходу присутні також обрали голову та секретаря Опікунської ради. Головою став Зіновій Митник, колишній Міністр охорони здоров’я України (2010 р.), доктор медичних наук.

«Ми щиро вдячні усім, хто погодився разом з нами нести добро у цей світ! Ми цінуємо внесок кожного у спільну справу! Раді будемо вітати нових членів Опікунської ради Карітасу! Пишіть нам на пошту caritas-ivano-frankivsk@ukr.net або у месенджер нашої сторінки у Facebook або Instagram», — зазначає адміністрація організації.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ