Медпрацівники Долинщини здійснили паломництво до Кам’янця-Подільського

У суботу, 24 серпня, з нагоди Дня Незалежності України, медичні працівники Долинщини здійснили паломництво до Кам’янця-Подільського.

Вже стало доброю традицією для медиків та їхнього капелана о. Ігоря Ліпчанського в День Незалежності України відвідувати якесь особливе духовне та історичне місце.

За словами душпастиря, цього разу обрали місто Кам’янець-Подільський, яке має цікаву і давню історію.

Розпочали паломництво з Божественної Літургії в храмі Пресвятої Трійці отців василіян, де помолилися за українських Захисників.

«З місцевим гідом мали пішу екскурсію старим містом. По дорозі пізнавали історію і побут різних культур, які перетиналися в цьому місті, відвідали храми, ознайомилися з архітектурою, а на завершення відвідали славнозвісну Кам’янець-Подільську Фортецю. По дорозі додому заїхали в Хотин, де побачили красу Хотинської Фортеці з видом на Дністер. Попри вісімнадцятигодинну подорож, всі були задоволені побаченим та пережитим», — розповідають учасники.

«Подібні подорожі-паломництва дозволяють медпрацівникам трішки відновитися, розвантажитися, адже вони працюють з військовими, хворими, пораненими, вимушено переселеними людьми та це, певною мірою, відбивається на їхньому духовному та емоційному стані. Після таких заходів кожен може якісніше та ефективніше виконувати свої обов’язки», — зазначає о. Ігор.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ