«Перший портфелик»: 342 дитини отримали сертифікати на канцтовари

Вже 21-ий рік поспіль Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ організовує акцію «Перший портфелик». У п’ятницю, 23 серпня, 342 дитини отримали сертифікати на суму 1000 гривень для купівлі шкільного приладдя. На захід завітав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Дітки, які отримали сертифікати — із сімей внутрішньо переміщених осіб чи місцеві, батьки яких загинули чи зникли безвісти в зоні бойових дій; батьки яких перебувають у полоні; батьки яких померли після повернення з зони бойових дій; діти-сироти; діти з інвалідністю чи діти позбавлені батьківського піклування.

Портфелики також отримають 426 дітей з 19 громад Івано-Франківського та Калуського районів.

«Вдячні за фінансову підтримку нашим партнерам — Caritas Luxembourg та Welthaus Graz, які не перший рік допомагають зібрати дітей до школи. Дякуємо за підтримку та співпрацю міському голові Івано-Франківська п. Руслану Марцінківу, Департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради та Службі у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Особлива подяка також усім, хто доєднався до акції — місцевим підприємцям та небайдужим людям, які жертвували гроші та канцтовари», — зазначають благодійники на своїй фейсбук-сторінці.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ