У Лисці для дітей провели табір «Веселі канікули з Богом»

У період з 19 по 22 серпня у селищі Лисець, однойменного протопресвітеріату, у парафії Воздвиження Чесного Хреста Господнього проходив християнський табір «Веселі канікули з Богом».

Настоятель храму о. Федір Бойко розповідає, що у таборі щодня займалися 60 хлопчиків і дівчаток — переважно з Лисця. Серед них були діти з багатодітних сімей, діти загиблих і зниклих безвісти Воїнів, внутрішньо переміщених осіб та діти з інвалідністю.

Мета таборування — християнське виховання, психологічне розвантаження, проведення відпочинку у дружньому середовищі, де діти, хай на деякий час, можуть забути про війну і поглибити знання з катехизму.

За словами о. Василя Скурчанського, сотрудника парафії та соціального менеджера проєкту «Життєстійкість» Всеукраїнської програми підтримки ментального здоров’я «Ти як?», розпорядок дня у таборі був насиченим: вранці — Служба Божа, Святе Причастя та проповідь, пристосована для дітей. Після сніданку проводилися квести, ігри, танці. По обіді — коротка катехизація про правди віри, цікаві спортивні та ігрові заходи.

На другий день у гості до вихованців табору приїхали працівники місцевої пожежної охорони. Вогнеборці показали дітям своє спеціальне оснащення, розповіли, як воно працює, дозволили посидіти в кабіні пожежного автомобіля. Після цього були водні естафети.

«Було дуже весело, як кажуть, емоції перехлюпувалися через край. Змоклі, але задоволені хлопчаки та дівчатка змагалися яка команда швидше наповнить посудини з водою, біжучи по зволоженій доріжці», — розповідають організатори.

На завершення чотириденного табору відбулася поїздка до Крилоса, де після Служби Божої учасники табору помолилися біля чудотворної ікони, відвідали музей та послухали еколекцію від о. Михайла Дзуля.

«Щасливі й запалені Божою любов’ю діти подружилися, призвичаїлись до частої молитви та набралися позитивних емоцій! Батьки вихованців табору задоволені, як діти проводять дозвілля, й дякують його організаторам!» — діляться священнослужителі.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ