У парафії свв. Володимира і Ольги для учасників табору провели екодень

У середу, 21 серпня, референт Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській Архієпархії о. Михайло Дзуль провів екодень для учасників літнього табору, що діє при парафії свв. Володимира і Ольги в Івано-Франківську.

Протягом тригодинної зустрічі, яка розпочалася молебнем до Пресвятої Богородиці, діти мали змогу спільно з екореферентом розмірковувати над важливістю збереження нашого спільного дому — планети Земля, досліджувати що ж є справжньою причиною руйнування довкілля та спробували запропонувати конкретні кроки й дії, які б свідчили про нашу віру в Бога і любов до Його створіння. Про це повідомляє інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

На основі тематичного ролика та вмісту валізи енергоефективності була заторкнута така актуальна тема як енергозаощадження вдома. Священник наголосив на тому, що заощаджуючи в різноманітний спосіб енергію, ми зменшуємо забруднення довкілля, зберігаємо енергоресурси для наших нащадків, допомагаємо своїй державі під час енергетичної кризи та економимо кошти з сімейного бюджету.

«Діти радо ділилися кожен своїм особистим практичним досвідом, який базувався радше на етичних засадах чи родинних звичках, за що екореферент похвалив присутніх та зазначив, що наша турбота про Богом створений світ є невід’ємною частиною християнської віри, яку ми покликані плекати у своїх родинах», — йдеться у дописі.

З метою поглиблення християнської відповідальності за світ природи о. Михайло вручив дітям Екологічний декалог Блаженнішого Святослава, в якому Отець і Глава УГКЦ ділиться власними настановами про те, як по-християнськи ставитися до довкілля й примножувати природну спадщину Творця.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ