Камерний хор «Воскресіння» взяв участь у Міжнародному конкурсі хорових колективів

У період із 23 по 28 липня у містечку Торрев’єха, яке розташоване у провінції Аліканте, що в Іспанії, відбувся Міжнародний конкурс хорових колективів з усього світу. У ньому взяв участь камерний хор «Воскресіння» Архікатедрального і Митрополичого собору Воскресіння Христового, що у м. Івано-Франківськ.

Основною місією хору «Воскресіння», керівником якого є п. Володимир Рудницький, було нагадування світові під час виступів про ситуацію в українській державі, яка бореться за справедливий мир та перемогу у війні.

Про це Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ повідомила Надія Абрамчук, учасниця хору.

Цьогорічний конкурс був ювілейним, адже він відбувся вже 70-й раз.

Під час конкурсу між собою змагались різні колективи з Сербії, Мексики, Іспанії, Китаю, Філліпін, Індонезії, України та інших країн. Всього участь у конкурсі брали 14 хорових колективів із різних куточків планети.

«У програмному виступі хору з Івано-Франківська прозвучало 5 творів: 3 іспанські хабанери, одна з них була обовʼязковою для виконання — «Con un beso», але найкращими для душі та іспанського слухача пролунали наші українські твори», — розповіла Надія.

Зокрема, українці виконали «Хорал» Ганни Гаврилець — української композиторки, яка загинула у перші дні повномасштабного вторгнення, цим нагадавши іспанських слухачам про реалії війни, яка триває в Україні.

«Феєричним завершенням виступу став твір «Заключні Купала» українського композитора Євгена Станковича, де був відчутний колорит та невмируща енергія нашого народу. Думаємо, нам вдалося донести основний меседж іспанським слухачам та поціновувачам мистецтва», — діляться учасники хорового колективу.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ