«Ярмарок вакансій»: франківський Карітас організував захід для людей у пошуку роботи

Нещодавно у селищі Богородчани відбувся «Ярмарок вакансій» — захід для людей, які знаходяться у пошуку роботи. Його організував Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ спільно з Богородчанським районним центром зайнятості.

«У цей нелегкий час для країни та для кожного українця існує велика потреба у працевлаштуванні. У пошуку роботи зацікавлені не лише місцеві жителі, а й вимушено переміщені особи, які втратили робочі місця, й разом з тим свою стабільність та впевненість у майбутньому для себе та своїх родин», — йдеться на фейсбук-сторінці благодійної організації.

Як зазначають організатори, подібні заходи дають можливість людям, які знаходяться у пошуку роботи, дізнатися про роботодавців регіону, про вакантні робочі місця, соціальні пакети та заробітну плату на підприємствах.

Крім того подія дає учасникам можливість отримати офіційне працевлаштування, аби забезпечити себе та свою родину. Водночас для підприємців «Ярмарок вакансій» дає змогу поспілкуватися з кандидатами та залучити нових кваліфікованих працівників до своєї команди.

На заході були присутні п. Ольга Шевчук, заступниця директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості, п. Тетяна Захар, директорка Івано-Франківська філія Івано-Франківського ОЦЗ, п. Ростислав Заремба, голова Богородчанської селищної ради, п. Наталія Мариневич, начальниця Богородчанського управління Івано-Франківської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості, о. Іван Мачкодера, директор БО «БФ «Карітас Богородчани», а також п. Наталя Козакевич, заступниця директора Карітасу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

«Я рада, що ми маємо нагоду провести такий захід. Давайте й надалі продовжувати об’єднуватися, творити спільні справи й наближати нашу перемогу. Бо вірю, що вона скоро настане, але до цього потрібно докладати зусиль. І офіційне працевлаштування, офіційна самозайнятість та розвиток мікропідприємництва — це безпосередньо пряма допомога й наближення нашої перемоги», — зазначила Наталя Козакевич.

Подібні заходи Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ спільно з місцевими центрами зайнятості також планують провести в Івано-Франківську, Долині та Калуші, щоб надати можливість працевлаштуватися та самореалізуватися якомога більшій кількості населення, яке знаходиться у пошуку роботи та потребує сприянню у працевлаштуванні.

Дана ініціатива здійснюється в рамках проєкту «Захист внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківській області» у партнерстві з УВКБ ООН.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ