Працівники Карітасу відзначили Всесвітній день біженців «Дорогою НаДії»

У п’ятницю, 21 червня, на площі Ринок, що у м. Івано-Франківськ, працівники Карітасу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ організували крафтовий ярмарок «Дороги НаДії», де учасники грантових програм самозайнятості та розвитку мікропідприємництва представили свої товари та послуги.

Про це йдеться на фейсбук сторінці благодійної організації.

Відкриття розпочалось з вітальних слів о. Володимира Чорнія, директора франківського Карітасу, п. Віталія Федоріва, директора Департаменту інтеграції громад, внутрішньої політики та роботи з внутрішньо переміщеними особами Івано-Франківської міської ради, а також п. Федора Данильченка, радника з питань захисту та в.о. голови відділу з питань захисту польового офісу УВКБ ООН у місті Ужгород.

«Узбецька кухня, експериментальний швейний цех, спортклуб для усієї родини, декор з епоксидної смоли, кондитерська, студія манікюру — все це міні-бізнеси, які зараз успішно розвиваються завдяки підтримці УВКБ ООН», — розповідають благодійники.

Відвідувачі ярмарку ознайомлювались з власними справами грантоотримувачів, а також мали змогу придбати їхні вироби. Охочі також могли отримати консультації з працевлаштування та розвитку власної справи від бізнес-консультантки Карітасу п. Мар’яни Ватаманюк, а також представника Івано-Франківського міського центру зайнятості, який інформував про можливості отримання грантів та ваучерів на навчання.

«За допомогою нашої фотозони люди візуалізували свою «Дорогу НаДії» — шлях до дії, який вони подолали з рідного краю до пошуку та реалізації себе в Івано-Франківську», — йдеться у дописі.

«Була й розважальна програма для діток різного віку! Аквагрим, вінтажний розпис, майстер-клас з виготовлення аплікації «Восьминіг» та спортивні активності не залишили жодну дитину байдужою», — зазначають у Карітасі.

Як відомо, Карітас Івано-Франківської Архієпархії з весни 2023 року є партнером UNHCR Ukraine — Aгентства ООН у справах біженців в Україні, у рамках проєкту «Захист внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківській області».

Завдяки співпраці з УВКБ ООН внутрішньо переміщені особи отримали 10 грантів з мікропідприємства та 9 грантів для перекваліфікації та навчання:

— започаткування/релокація/розширення власної справи на суму 105 255$;
— професійне навчання та перекваліфікація на суму 10 165$.

«Дякуємо нашим партнерам за те, що маємо можливість допомагати ВПО реалізовуватись та інтегруватись у громаду. Дякуємо за співпрацю й місцевій владі, яка завжди і у всьому підтримує! Коли ми об’єднані — ми сильні та здатні зробити все можливе, щоб люди почували себе надійніше та впевненіше. Вдячні також усім, хто долучився до заходу з підтримки внутрішньо переміщених осіб!» — висловлюють вдячність у благодійній організації.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ