Митрополит Володимир зустрівся із військовослужбовцями

У четвер, 20 червня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин зустрівся із військовослужбовцями Збройних сил України. У часі зустрічі вдалося обговорити особливості та потреби капеланського служіння.

Цього дня до Митрополита Володимира завітали начальник служби військового капеланства повітряного командування «Захід» полковник Борис Гнатусько, начальник відділу цивільно-військового співробітництва полковник Олег Цяпка, штаб-сержант відділу цивільно-військового співробітництва майстер-сержант Андрій Сримов. Військовослужбовців супроводжував військовий капелан 114 бригади тактичної  авіації лейтенант капеланської служби о. Володимир Духович.

У ході зустрічі присутні обговорили з Архієреєм важливість капеланського служіння у війську.

«Сьогодні, коли йде війна, велике значення має служіння капеланів на лінії вогню. Бо саме священнослужитель часто опиняються з Воїном у мить, коли ніхто інший не здатний йому допомогти. Також важливу роль відіграє капеланська служба у сприянні розвитку особистісних та колективних моральних якостей особового складу батальйонів, формування яких зараз активно здійснюється як в тилу, так і на місцях бойових дій», — зазначив о. Володимир Духович.

Військові подякували всім капеланам, які сьогодні звершують служіння у війську, та закликали до співпраці тих, хто має бажання послужити Захисникам.

Своєю чергою Митрополит Володимир запропонував разом з місцевими капеланами провести зустріч із семінаристами Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата, щоб надати їм більше інформації про капеланське служіння та заохотити після закінчення навчання вступати до лав Збройних сил України для капеланського служіння.

Насамкінець Архієрей склав слова подяки українським Захисникам за віддане служіння та захист нашої Батьківщини.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ