Відбулася крайня в цьому році навчальна зустріч Школи християнського аніматора

У суботу, 25 травня, у соборі Преображення Господнього парафії св. влкмч. Дмитрія, що у м. Івано-Франківськ, відбулася остання у цьому році навчальна зустріч Школи християнського аніматора Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Розпочалося дійство зі спільної Божественної Літургії, яку очолив о. Ігор Клюба, директор Школи християнського аніматора, а співслужив йому о. Микола Долішній.

Під час Літургії о. Ігор виголосив проповідь, у якій розважив над прочитаним Євангелієм. Проповідник зазначив, що кожен із нас завжди має бути тим, хто перший спішить допомогти ближньому, хто перший любить своїх ближніх.

Після моління із вступним словом звернулася Людмила Тимків, заступниця директора Школи християнського аніматора. Вона розповіла про деталі запланованої зустрічі.

Перед катехизацією присутні на зустрічі танцювали та проводили репетицію аматорського бансу Школи християнського аніматора.

Згодом бр. Тарас Котик провів катехизацію на тему «Святість — ціль нашого життя». Під час неї учасники зустрічі мали змогу почути про те, хто такий святий, що Святе Письмо каже про святість, які є перешкоди на шляху до святості. Катехит наголосив на важливості любові та постійності на шляху до святості.

Брат-семінарист зазначив, що існують різні шляхи до святості, а також розповів про кількох святих, які є прикладами для наслідування. Наприкінці катехизації він закликав кожного жити так, аби кожен наш день був ще одним кроком до святості.

Опісля розпочалися два практичні блоки, під час яких учасники Школи християнського аніматора мали можливість скласти великі ігри, майстер-класи, квести та інші активності, а згодом презентувати їх перед іншими командами. Також аніматори придумували різноманітні види зайнятостей для праці у групах, яка відбуватиметься під час проведення таборових днів. Ці практичні блоки стали свого роду підсумком того, що учасники Школи християнського аніматора навчилися протягом попередніх занять, а також чудовою нагодою поділитися досвідом та напрацюваннями між собою.

Завершилася зустріч спільною молитвою та розповіддю про деталі випускної зустрічі.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ