Митрополит Володимир здійснив архіпастирський візит до Бишева

У неділю, 26 травня, з нагоди 25-ліття освячення каплиці парафії св. Юрія Побідоносця, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин очолив паломництво до місця з’яви Пресвятої Богородиці, що колись об’явилася у с. Бишів, Дубівецького протопресвітеріату.

До каплички у лісі, де колись зʼявилася Діва Марія, прибули, духовенство, місцева влада й прочани з населених пунктів Дубовецької та Галицької територіальних громад.

Спершу парафіяльна спільнота процесійною ходою з іконою Бишівської Богородиці та мощами мучеників Станіславівських вирушила від парафіяльного храму до місця об’явлення, де відбувся Чин освячення води.

Відтак діти й молодь на чолі з парохом о. Володимиром Палієм з теплими словами привітань зустріли Високопреосвященного Владику Володимира й запросили його очолити святкові моління.

Згодом розпочалася Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Митрополит Володимир, а співслужили йому протопресвітер Дубівецький о. Олег Каськів, протопресвітер Галицький о. Ігор Броновський, парох о. Володимир, а також душпастирі Дубівецького протопресвітеріату.

У часі Літургії Владика Володимир звернувся до вірних із проповіддю, роздумуючи над уривком з Євангелія про розслабленого чоловіка, який довгі роки лежав біля купальні в Єрусалимі, очікуючи свого оздоровлення.

«Бог наділив цю купальню чудодійною силою, адже час від часу до неї сходив ангел Божий і порушував у ній воду, яка в цей час отримувала цілющу силу. І ось до цього місця людського терпіння завітав Ісус Христос. Там Він звернув увагу на чоловіка, який вже томився там протягом тридцяти восьми років. А надія на оздоровлення не покидала його, та він терпеливо очікував свого щастя. І, як бачимо, віра не зрадила його», — мовив проповідник.

За словами Митрополита, ця історія вказує, що наша віра повинна тримати нас напоготові до всіх несподіванок, якими обдаровує життя.

«Ісус Христос у сьогоднішньому Святому Євангелії говорить про ще більше нещастя: “Вважай, щоб тобі чогось гіршого не сталося” (Ів. 5:14). А ним є ніщо інше, як гріх. Через гріх втрачаємо ласку Божу, цей найбільший скарб», — зауважив Архієпископ.

Після богослужіння парох о. Володимир подякував Архієпископу за душпастирський візит.

Відтак Митрополит Володимир доручив зачитати о. Олегу Каськіву привітальні грамоти парафіяльній спільноті та пароху з нагоди 25-ліття від освячення каплиці, а також подячні грамоти місцевій владі за підтримку у розвитку парафіяльної спільноти.

Згодом духовенство та вірні процесійною ходою вирушили до місця об’явлень Діви Марії, де Владика Володимир очолив молебень до Пресвятої Богородиці. Відтак відбувся Чин освячення нового хреста, розташованого неподалік.

Насамкінець Митрополит Володимир уділив усіх своє архієрейське благословення.

Фото — Дубовецька ТГ

 

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ