У Крилосі відбувся XVII з’їзд спільноти «Матері в молитві» Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Напередодні Міжнародного дня матері, 11 травня, у соборі Успіння Пресвятої Богородиці, що у Відпустовому місці Крилоської Чудотворної ікони Божої Матері, відбувся XVII з’їзд спільноти «Матері в молитві» Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. З цієї нагоди Архієрейську Божественну Літургію очолив Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Як зазначають на фейсбук-сторінці відпустового місця, цього дня понад тисячу матерів мали нагоду спільно помолитися та взяти участь у просвітницьких заходах.

На подвір’ї собору Архієрея урочисто вітали чисельно зібрані матері спільно з о. Романом Пташником, духівником спільноти, та п. Тетяною Мазур, координаторкою спільноти.

У часі Божественної Літургії Владиці Миколі співслужили о. Ярослав Жолоб, парох собору Успіння Пресвятої Богородиці, о. Ігор Броновський, протопресвітер Галицький, о. Роман Пташник, а також численно зібрані душпастирі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Звертаючись до вірних у часі проповіді, Архієрей роздумував про вміння людини сповнювати Волю Отця.

«Якою б досконалою не була людина у дотриманні Заповідей Божих, без Його благодаті вона не може спастися. Рівно ж Господь, Який є Всемогутнім, без дозволу людини не може її спасти. Цю думку потверджують відомі слова святого Августина, який сказав так: “Бог створив нас без нашої участі, але без нас спасти нас не може”», — мовив Владика Микола.

А згодом звернувся: «Дорогі матері, ваша щоденна молитва свідчить про вашу щиру віру у неї. Бо якби ви не вірили у силу молитви, ви б не молилися, бо для чого б це було? Молитва матері має велику силу. Своє перше чудо наш Спаситель Ісус Христос робить завдяки молитві Матері. У Кані Галилейській, Ісус, будучи на весіллі, не зауважив проблеми, що вина не стало, саме уважність Матері виявляє велику небезпеку для молодого подружжя, й Вона звертається до Сина зі словами: “Вина немає”. Ісус має Свої плани, однак щира молитва матері може зруйнувати плани Бога, але тільки для добра, ніколи не для кривди».

Відтак проповідник закликав матерів в особливий спосіб підносити свої молитви до Святого Духа, просячи Його пізнати Божу Волю, бо часом наша людська воля здається правильною та цілком реалістичною, однак, коли вона не сходиться із Волею Отця, то навіть добре прохання може завдати шкоди. 

«Наше покликання — виконати Волю Небесного Отця. Просімо сьогодні в особливий спосіб нашої Небесної Матінки, прославленої у Крилоській чудотворній іконі, щоб у нашому житті ми шукали не нашої волі, але волі Отця, а Його Воля — наше добро, щастя, радість, мир та спасіння. Нехай Пресвята Богородиця випрошує для всіх нас мир у Свого Воскреслого Сина, а нашого Господа Ісуса Христа», — додав на завершення Владика Микола.

Опісля Літургії учасниці спільноти взяли участь у молебні до Пресвятої Богородиці, а відтак пройшли стаціями Хресної дороги. Також матері мали можливість послухати й дати свідчення та отримати благословення.  

На завершення о. Ярослав Жолоб висловив подяку матерям, які так чисельно прибули до відпустового місця. Своєю чергою о. Роман Пташник та п. Тетяна Мазур подякували за гостинність.

«Нехай Пресвята Богородиця явлена в Галицькій чудотворній іконі ще не раз приводить до Крилоса різні спільноти під Свій покров»,— йдеться у дописі.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ