В Івано-Франківську пройшов семінар «Душпастирство та катехиза сімей»

У суботу, 2 березня, Катехитична комісія Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ організувала семінар на тему «Душпастирство та катехиза сімей» для священнослужителів та катехитів Архієпархії, провідниками якого стали о. Ярослав Рожак та п. Ольга Рожак.

Варто зазначити, що перед цим, 22 та 23 лютого у Патріаршому домі м. Львів Патріаршою катехитичною комісією УГКЦ було організовано семінар, який стосувався тієї ж тематики. Івано-Франківську Архієпархію УГКЦ представили о. Ярослав та п. Ольга Рожаки, які звершують своє служіння на парафії святого Миколая, що у селі с. Ямниця, Єзупільського протопресвітеріату, та п. Оксана Кривень із парафії святого Миколая м. Рогатин, однойменного протопресвітеріату.

Як розповідають учасники семінару, у його часі ключовими стали такі питання:

— значення катехизації для сімей;

— роль душпастирів в організації катехитичних зустрічей для сімей;

— програми для тематичних зустрічей «Божий задум для вашого шлюбу», «Спадок Господній — діти», «Сім’я — домашня Церква».

Також учасники мали можливість проявити себе у творчих завданнях, зокрема складали план розвитку парафії на один, п’ять і десять років.

«Дійшли до спільної думки, що сім’ї на парафіях у цей складний час потребують допомоги та підтримки, а одне із завдань Церкви — створити середовище для спілкування сімей», — зазначають катехити.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ