«Пліч-о-пліч»: Католицький ліцей святого Василія Великого доєднався до всеукраїнських змагань

Католицький ліцей святого Василія Великого Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ доєднався до всеукраїнської спортивної ініціативи «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Гасло даної програми, що спрямована на зацікавлення молодого покоління спортом та здоровим способом життя — «Разом переможемо».

Змагання проходитимуть у пʼяти видах спорту: черлідинг, волейбол, баскетбол, футзал та спортивне орієнтування. Команда Католицького ліцею у кооперації з академією «Говерла» боротиметься за першість у баскетболі та волейболі.

«Наразі в нашій області зареєструвалися близько 1300 команд. Нам дуже важливо, щоб діти займалися спортом. І маючи можливість та бажання дітей, можемо організовувати змагання на шкільному, територіальному, районному, обласному та, відповідно, всеукраїнському рівні. Це можливість позмагатися, познайомитися з новими друзями та прищепити любов дітей до здорового способу життя», — розповідає про ініціативу голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Юні спортсмени навчального закладу налаштовані рішуче — діляться надіями та планами, а також вибудовують стратегію. Кажуть, що багато тренуватимуться та працюватимуть над собою задля досягнення мети.

Директор Католицького ліцею святого Василія Великого о. Маркіян Букатчук каже, що діти радо відгукнулися на заклик, та зазначає, що ініціатива є справді важливою для формування свідомого і здорового майбутнього покоління:

«Основна мета даної ініціативи — збереження здорової нації, через безпосередню участь шкіл. Адже маємо виховувати здорових та міцних дітей у кризових умовах війни. Отож, коли до Католицького ліцею надійшла пропозиція долучитися до акції, ми одразу подали заявку і раді тому, що є не лише учасниками, адже спортивна база нашого навчального закладу стала майданчиком для проведення тренувань та змагань. Учні радо відгукуються на такі ініціативи, що нас дуже тішить, і, зрештою, знаємо, що у здоровому тілі — здоровий дух».

Тренери та організатори ж переконані, що у часі змагань учасники не тільки віднайдуть любов до спорту та здорової конкуренції,  а й зможуть відкрити для себе нові перспективи.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ