При парафії села Угорники триває табір «Веселі зимові дні»

Нещодавно при катехитичному центрі парафії св. влкмч. Юрія, що у с. Угорники, Східного протопресвітеріату, розпочався табір під назвою «Веселі зимові дні». Унікальністю парафіяльного заходу стало виготовлення стрітенських, а також окопних свічок.

«Реалізовуючи стрітенську свічку, діти прагнуть підтримати Воїнів із с. Угорники, які зараз захищають нашу Батьківщину на передовій», — про це на своїй фейсбук-сторінці зазначає о. Юрій Трухан, парох парафії.

У програму зимового табору, який триватиме тиждень, входять щоденна Літургія, катехизація, майстер-класи та цікаве дозвілля для дітей.

«Ми 5 років йшли, щоб відкрити парафіяльний центр при нашій парафії, і він ожив після освячення, яке звершив Митрополит Володимир Війтишин 17 грудня 2023 року», — зазначають на парафії.

Вірні та духовенство села Угорники щодня працюють над тим, щоб у новому катехитичному центрі реалізовувались добрі справи — парафіяльні проєкти молитовно-катехитичного, соціального та освітнього характеру.

«У таборі беруть участь 40 дітей, три священники, директор парафіяльно-катехитичної школи п. Ольга Кліщ й катехит, а також 6 аніматорів, які виросли в парафіяльних таборах, пройшли навчання, а тепер творять добро і любов. Поки батьки працюють, діти на зимових вакаціях мають змогу духовно рости, вчитись Божого Слова та творити живу Церкву й майбутнє України», — розповів парох парафії о. Юрій Трухан.

«Дякуємо нашим Воїнам, які боронять нас від ворога. Дякуємо всім людям доброї волі, які спричинились, щоб парафіяльний центр відкрився, жив і розвивався», — йдеться у дописі.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ