Волонтери Мальтійської служби допомоги відвідують дітей із творчою програмою

Команда проєкту «Мобільний ігровий простір», яка діє при Мальтійській службі допомоги м. Івано-Франківська, продовжує відвідини шкільних та дошкільних закладів міста та області.

Про це розповідають на фейсбук-сторінці благодійної організації.

Нещодавно учасники проєкту завітали до діток, які навчаються у Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №36 «Віночок» м. Івано-Франківськ.

Програма зустрічі була спрямована на емоційне розвантаження, розвиток творчих здібностей та занурення дітей у безтурботні миті дитинства.

«Зайшовши у групу, мене зустріли багато великих оченят, які були повні захвату та сподівань. Цього разу для діток ми підготували майстер-клас, що поєднує два види роботи. Спершу ми познайомились з нашими учасниками в ігровій формі, дозволивши їм показати свої вміння», — ділиться враженнями волонтерка Яна Ковальчук.

Яна також розповідає, що дехто з діток демонстрував танцювальні здібності, хтось — фізичні. Згодом волонтери перейшли до творчої частини дійства — створення дерева за допомогою рук та пальчиків.

«У процесі роботи ми використовували пальчикові фарби, які є цілком безпечні для дітей. Всі були вражені тим, що можуть творити картини, використовуючи власні частини тіла. Кожен з них творив по-особливому і втілював свої творчі здібності на папері: хтось використовував барвисті кольори, або ж навпаки — дотримувався класичного стилю, дехто робив великий та міцний стовбур, у той час, як інші обирали легкість та невагомість свого малюнку», — зазначає волонтерка.

Зустріч завершилася рухливим та веселим танцювальним флешмобом.

«Для мене, як для волонтерки, найважливіше було відчути, наскільки важливими для дітвори є такі зустрічі. Відчути, як сильно вони хочуть з нами комунікувати та співпрацювати, а найприємнішою частиною нашого дійства стали теплі та щирі спільні обійми опісля майстер-класу», — додає Яна.

Зазначимо, цей проєкт реалізує Мальтійська служба допомоги у Львові, Івано-Франківську, Берегово у співпраці з міжнародними партнерами. Зокрема, за підтримки Malteser International, Malteser in Deutschland, Johanniter-Unfall-Hilfe e.V., Aktion Deutschland Hilft та ін.

Фото: Ira Boda

 

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ