В Івано-Франківську відбулося екуменічне водосвяття

У суботу, 6 січня, на Вічевому майдані міста Івано-Франківськ, відбулося історичне дійство — вперше, згідно з новим стилем календаря, відбулося загальноміське освячення води з нагоди світлого празника Богоявлення Господнього. Очолив його Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Опісля Архієрейської Божественної Літургії в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового та освячення води на річці Бистриця Надвірнянська, Владика Володимир   спільно з Владикою Миколою Семенишиним, Єпископом-помічником Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, у співслужінні Владики Феогноста Бодоряка, Єпископа Богородчанського ПЦУ, представників духовенства УГКЦ та ПЦУ освятили воду на загальноміських йорданських урочистостях у центрі Івано-Франківська.

Водосвяттю передували виступи місцевих творчих колективів, які вітали франківців зі святом Богоявлення Господнього. 

Відтак Єпископи спільно із душпастирями урочисто освятили воду.

Першим до присутніх звернувся Владика Феогност, який привітав всіх із празником та побажав миру у кожному серці та нашій державі — Україні.

Відтак Владика Микола звернувся до всіх присутніх: «Ісус Христос, що сьогодні хреститься в ріці Йордані, освічує й освячує нас Своєю благодаттю. Хай Він живе у наших серцях, а ми продовжуймо бути Його добрими дітьми та вірними патріотами нашої України!»

«Сьогодні маємо величне свято та історичну подію: ми всі разом, згідно з новим календарем, святкуємо Богоявлення Господнє. Нині разом з нами вперше є наші брати римо-католики. Для нас усіх це гарний приклад, що Бог один, Церква має бути в єдності, а ми — український народ, також маємо бути єдині. Тому, з нагоди цього свята заносимо свої молитви до величного Господа, аби Він благословив наші води, ріки й озера, що з них сьогодні освячуємо наші міста й села, поля і ліси. Щоб згинув злий дух, який перебуває в Україні, а між нами залишився лише мир, добро, любов і єдність. У цій щирій єдиній молитві до Бога просимо Його благословення й опіки для неньки-України та наших осель і сімей», – побажав на завершення урочистостей Митрополит Володимир.

Відтак слово мав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. На завершення урочистостей представники духовенства окропили свяченою водою франківців, які прийшли на Вічевий майдан.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ