Відпустовий центр блаженного Симеона Лукача запрошує на останні в цьому році молитовні чування

У ніч з 29 на 30 грудня, у Відпустовому центрі блаженного Симеона Лукача, що у селі Старуня, проведуть останні у цьому році молитовні чування, які очолить Владика Петро Голіней, Єпископ-помічник Коломийської єпархії УГКЦ.

Традиційно нічні моління розпочнуться о 18:00 год молитвою Вечірні. Опісля паломники помоляться молебень до блаженного Симеона Лукача. Серед іншого в програмі чувань заплановані молитви на оздоровлення та благословення мощами блаженного Симеона.

«Перебуваючи в часі різдвяних свят та в останніх днях року, паломники матимуть нагоду молитовно подякувати Богу за життя та попросити благодаті для наступного 2024 року. Зазвичай, в ці дні ми підбиваємо підсумки та робимо висновки наших вчинків. На молитовних чуваннях усе сприяє для  переосмислення цінності власного життя та поглиблення стосунків з Богом, особливо у сьогоднішній складний для усіх час», — зазначають на фейсбук-сторінці відпустового місця.

Одним з найулюбленіших пунктів молитовної програми у вірян є Хресна дорога. Особливо трепетною і важливою вона буде наприкінці року, коли приходить час зробити іспит сумління за увесь рік та подякувати Богу за все пережите і Ним подароване.

Божественна Літургія, як і щоразу, стане кульмінаційним моментом чувань. А для поглиблених роздумів вірних кожен молитовний блок буде перериватися на духовну науку від проповідника – Владики Петра.

Цього разу під час чувань можна буде насолодитися спогляданням прекрасної різдвяної шопки, в якій 11 фігур інсценізують події Христового народження.

Програма чувань:

18:00 – Вечірня

18:40 – Наука Владики Петра

19:10 – Молитви на оздоровлення, благословення мощами блаженного Симеона Лукача

19:20 – Молебень до блаженного Симеона Лукача (під час молебню вірні підходять до ікони, священники помазують освяченим єлеєм)

19:40 – Наука Владики Петра

20:00 – Архієрейська Божественна Літургія

21:30 – Завершення чувань. Молитва відпусту, посвячення речей релігійного вжитку, благословення свяченою водою

21:40 – Коляда

Посилання на онлайн-трансляцію чувань: Facebook – https://bit.ly/2GfBoCn.

«Перебуваючи у радості від Народження Христа, спільною гучною колядою ми прославимо нашого Спасителя світу, прохаючи чудо миру для усіх нас», — анонсують організатори.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ