Завершився ще один італійсько-український благодійний проєкт

Нещодавно завершився проєкт, який реалізовувався за фінансової підтримки регіону Ломбардії (Італія), партнерства італійської благодійної організації «Місія Калькутта» та Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Заходи відбуваються у рамках благодійного проєкту «Надзвичайна гуманітарна ініціатива в Київській, Житомирській, Чернігівській та Івано-Франківській областях». Дана ініціатива реалізовувалася з 1 жовтня 2023 року.

Основними напрямками дії проєкту була психосоціальна підтримка як для ВПО, які проживають у шелтерах Івано-Франківщини, так і для сімей військових, а також місцевих діток.

Окрім того, психологи працювали з групою наркозалежної молоді та дорослими. Також проводились цікаві майстер-класи для спільноти молоді з особливими потребами «Діти Ісуса», яка діє при Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового.

По завершенню циклу зустрічей, для кожної групи було організовано цікаве бульбашкове шоу та новорічна програма.

Окрім того, у рамках проєкту для його волонтерів та семінаристів було проведено три тренінги на тему резельєнтності та психологічного вигорання.

Що цікаво, даний проєкт профінансував медичне обладнання для Лікувально-діагностичного центру «Клініка святого Луки» на суму 20 тис. євро.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ