Адміністратор о. Ігор Романишин провів екскурсію та розповів про особливості процесу виготовлення і дозрівання різних видів сирів, які тут виготовляють із коров’ячого та козиного молока. Священник зазначив, що частина прибутку йтиме на будівництво нових храмів у трьох парафіях єпархії. Також о. Ігор показав, власне, кіз, ділячись нюансами догляду за ними. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької Єпархії.
Після екскурсії присутні в дегустаційній залі скуштували продукцію сироварні — будз із різними приправами, бринзу, рікотту, тверді сири — та поспілкувалися.
Блаженніший Святослав побажав успіхів, розвитку та плідної налагодженої праці. Подібно, як українські громади по всьому світі використовували різні методи здобуття коштів для власного забезпечення (наприклад, вареники в американських парафіях), так і в Чернівецькій єпархії тепер буде ресурс для власного забезпечення та розвитку.
Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ