Владика Микола бере участь у Генеральній асамблеї Душпастирської ради УГКЦ

Протягом 4–7 грудня в Патріаршому домі проходить Генеральна асамблея Душпастирської ради УГКЦ для розробки наступник кроків імплементації Душпастирського плану 2030. У ній бере участь Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Владика Микола Семенишин.

Згідно з пунктом постанови 38 Синоду Єпископів УГКЦ 2022 року (Вих. ВА 22/147), Душпастирська рада продовжує працювати над імплементацією та координацією душпастирського плану «Надія, до якої нас кличе Господь» на період до 2030 року (п. 39). Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Тринадцять представників від Архієпархій та Екзархатів в Україні разом із головами та працівниками Патріаршої курії зустрілися для продовження праці над трьома темами в контексті війни в Україні:

  • близькість до вбогих, маргіналізованих, біженців і постраждалих від війни;
  • зцілення ран;
  • християнська родина.

«Найважливішим елементом наших зустрічей є не тільки практичні рішення і нові програми, але діалог і спілкування між усіма структурами нашої Церкви. Душпастирська рада працює над тим, щоб добрі ініціативи, які ми запускаємо на патріаршому рівні змогли дійти до кожної окремої парафії і торкнутися серця кожного вірного УГКЦ, у всіх куточках світу, де є наша Церква. Цей дотик неможливий без здорової комунікації», — сказав Владика Кеннет Новаківський, голова Душпастирської ради.

Душпастирська рада Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви (далі — Рада) є постійним дорадчо-адміністративним органом при Верховному Архієпископові УГКЦ у пасторальних питаннях (кан. 114 ККСЦ). Вона об’єднує ряд комісій та підрозділів, які безпосередньо відповідають за окремі напрямки душпастирського служіння УГКЦ, як от катехизацію, євангелізацію, опіку над мирянами загалом, а також родин, молоді, військовослужбовців, учнів та вчителів, медиків, людей ув’язнених тощо. Метою такого об’єднання, згідно з положенням про Душпастирську раду, є координація діяльності душпастирських структур, ефективніше втілення постанов та рішень Глави Церкви та Синоду єпископів, належне оцінювання діяльності кожної структури, опрацювання душпастирських стратегій для усієї Церкви. Задля цього скликаються щорічні Генеральні асамблеї Душпастирської ради.

Генеральна асамблея — це щорічна зустріч із делегованими представниками всіх Архієпархій та Екзархатів із працівниками Патріаршої курії, зважаючи на виклик війни, такі зустрічі відбудуться у регіональному форматі в кількох країнах світу: Польща, Бразилія, Сполучені Штати Америки.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ