Співпрацювати із Божою благодаттю: у Прикарпатському онкоцентрі відбулася свята місія

1 листопада наша Церква вшановує Свв. чудотворців і безсеребреників Косми й Дам’яна, які своїм служінням вимолювали в Бога для людей необхідні ласки, зокрема оздоровлення. У цей день в Прикарпатському онкологічному центрі відбулася свята місія, яку провели медичні капелани Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Організатором та ініціатором проведення місії став о. Мирослав Ханенко, медичний капелан онкоцентру.

Духовний день розпочався молебнем, який очолив голова Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської Архієпархії о. Ярослав Рохман.

У часі моління о. Ярослав наголосив на тому, що дар зцілення та дар здоров’я є даром від Бога: «Дуже важливо, щоб ми вміли цей дар вимолювати, друге — берегти його, а третє — розуміти, що дар — це те, що дарує нам Бог зі своєї ласки, це те, що Господь нам хоче дати».

Відтак душпастир наголосив, що здоров’я — це не найбільша цінність, найвища ласка — Боже благословення, наша святість.

Святі Косма і Дам’ян за своїм покликанням були лікарями, але усвідомивши наскільки Боже благословення є важливим для людей, вони ставали молитися. Бували випадки, коли тільки за допомогою дотику до людини, вона зцілювалася.

«Дуже важливо у нашому житті співпрацювати із Божою благодаттю, бути відкритим до Бога», — мовив о. Ярослав.

Опісля завершення молитви священнослужителі уділили всім присутнім благословення мощами святих Косми й Дам’яна, які для Івано-Франківської Архієпархії передав Владика Іриней Білик.

Окрім цього, люди мали можливість прихилитися біля мощей святих, а відтак всіх помазали єлеєм.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ