У Старуні вшанували пам’ять Праведного Митрополита Андрея Шептицького

У середу, 1 листопада, у Відпустовому центрі блаженного Симеона Лукача, що в с. Старуня, вшанували пам’ять великого духовного лідера УГКЦ, Праведного Митрополита Андрея Шептицького. Саме у цей день виповнилося 79 років з дня його смерті.

Про це пише медіа-центр відпустового центру.

Священники відслужили Божественну Літургію, яку очолив о. Роман Дармограй. У своєму повчальному слові він відзначив важливість спадкоємства Шептицького та нагадав про важливість покори та скромності перед Богом, адже Христос навчає нас приймати Його слово та служіння як діти віри.

«Сьогоднішній уривок святого Євангеліє акцентує на тому, що служіння для інших та милосердя є важливими якостями для християнина. Ми маємо бути готові служити іншим без намагань бути першими. Євангеліє надає нам важливий поштовх до покращення наших взаємин з іншими. Це заклик до єдності та спільного служіння в Ім’я Христа, незважаючи на релігійні чи соціальні різниці», — наголосив проповідник.

Опісля о. Володимир Лукашевський очолив поминальну панахиду, під час якої вірні знову згадали добрі справи та служіння Праведного Митрополита Андрея.

Згідно з вечірньою молитовною програмою середи, священники також благословили присутніх мощами блаженного Симеона Лукача, свяченою водою та освяченим єлеєм.

«Дякуємо всім за спільну молитву та за плекання пам’яті визначного світоча УГКЦ, Праведного Митрополита Андрея Шептицького», — висловлюють вдячність душпастирі.

Довідка:

Праведний Митрополит Андрей Шептицький був не лише видатним духовним лідером, але й благодійником та захисником прав людини. Його діяльність включала підтримку освіти, гуманітарну допомогу та захист прав національних меншин.

Тільки вчитаймося в його повчальні слова, які актуальні і сьогодні:

«Любіть свою Україну, служіть їй і будьте гідними нащадками свого великого народу».
«Навіть найменший добрий вчинок не залишається безслідним у світі».
«Ми віримо в Бога і в Україну, і наша віра робить нас сильними та милосердними».

Пам’ять про Праведного Митрополита Андрея Шептицького залишається живою та надихає нас слідувати приклад його любові до Бога, нашої Церкви та нашої Батьківщини-України.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ