Відбулася Х Всеукраїнська зустріч третього чину Чернечої Родини Воплоченого Слова

Нещодавно на парафії свв. Кирила і Методія, що у селі Крихівці, поблизу Івано-Франківська, відбулася десята Всеукраїнська зустріч третього чину Чернечої Родини Воплоченого Слова.

Про це зазначає пресслужба згромадження.

Вже традиційно, кожного року миряни, які належать до третього мирянського чину Чернечої Родини Воплоченого Слова, з’їжджаються з усіх куточків України, щоб зустрітись разом. Цьогорічна зустріч, як і кожного року, відбувається в останню суботу місяця жовтня в переддень свята Христа Царя, яке відзначається у Церкві та у Чернечій Родині Воплоченого Слова, як день присвячений покликанню мирян.

Зустріч розпочалася Божественною Літургією, під час якої відбулося урочисте прийняття нових 13 членів до третього чину.

Отець Антоній Вацеба, протоігумен Згромадження Воплоченого Слова в Україні, який очолив Божественну Літургію, під час проповіді нагадав всім присутнім мирянам про цінність їхнього служіння у Христовій Церкві, наголосивши на їхній ролі у зміцненні християнського подружжя.

Також цього дня брат Марко Олійник відновив свої тимчасові чернечі обіти.

Також після святкового обіду усі присутні мали можливість мали можливість взяти участь у конференцій: “Практичний ідеаліст: священномученик Йосафат в українській історії, ідентичності та сучасності”, яку провів науковий співробітник УКУ пан Володимир Мороз.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ