Душпастирі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ освятили оновлене реабілітаційне відділення в дитячій лікарні

В Івано-Франківській обласній дитячій лікарні відкрили капітально відремонтоване реабілітаційне відділення, яке поєднуватиме сучасні технології фізичної та психологічної реабілітації відповідно до світових стандартів. Освячення відділення здійснили медичні капелани Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

У відкритті зокрема взяли участь о. Ярослав Рохман, голова Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, о. Микола Катрич, медичний капелан закладу, та о. Руслан П’яста, президент Асоціації капеланів в охороні здоров’я України, капелан Івано-Франківського обласного перинатального центру.

Дане приміщення дасть змогу відновитись за такими напрямками: неврологічний профіль; захворювання опорно-рухового апарату; психологічна реабілітація дітей вразливих категорій та постраждалих внаслідок війни. Про це пише голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук на своїй офіційній фейсбук-сторінці.

Також у відділенні будуть приймати дітей із захворюваннями нервової системи, що потребують довготривалої відновлювальної терапії, з проблемами опорно-рухового апарату, зокрема із дитячим церебральним паралічем та іншими руховими порушеннями; захворюваннями нервово-м’язового апарату; наслідками черепно-мозкових травм та запальних захворювань; з артрозом, сколіозом, кіфозом, хворобою Пертеса, спондилолістезом, плоскостопістю, різною довжиною кінцівок в післяопераційному періоді.

«Загалом на Прикарпатті реабілітаційної допомоги потребують понад 7000 дітей. Тож працюємо, щоби розвивати мережу реабілітаційних відділень у медзакладах області не лише для дорослих, але і для малечі», — зазначає Світлана Онищук.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ