У Галичі молитовно відзначили День княжого міста та ювілей — 1125-ліття з дня першої писемної згадки

У неділю, 10 вересня, Древньому Галичу, що на Івано-Франківщині, виповнилось 1125 років. Цього року через повномасштабну війну традиційних святкувань не відбулося, однак мешканці міста молитовно вшанували свята.

Про це Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ повідомив о. Степан Рипньовський.

У цей день в храмах міста линула молитва, зокрема, на парафії Різдва Христового була відслужена соборна Божественна Літургія за участі запрошених священнослужителів. Моління очолив о. Йосафат Бойко, ВС, — Синкел у справах монашества Івано-Франківської Архієпархії, у співслужінні пароха храму о. Ігоря Броновського та численно зібраного духовенства. Своїм співом моління прикрасив хор «Воскресіння» Архікатедрального і Митрополичого собору Воскресіння Христового м. Івано-Франківська.

На знак вшанування Захисників, які віддали життя за нашу Батьківщину, поблизу пам’ятника Героям Небесної Сотні та стелли Алеї Слави, Захисникам України за участю родин Героїв-земляків, духовенства УГКЦ  та ПЦУ, керівництва громади та всіх небайдужих містян було відслужено панахиду за загиблими Захисниками та мир в Україні.

Відтак на Майдані Різдва на галичан чекали різноманітні благодійні дійства, які розпочалися урочистою частиною та спільною молитвою духовенства за Україну.

На завершення жителів міста привітали кількома музичними композиціями у виконанні місцевих артистів. Зі словами вітань також звернувся міський голова Галича — Олег Кантор.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ