Спільнота Католицького ліцею молитовно розпочала навчальний рік

У п’ятницю, 1 вересня, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, Центрального протопресвітеріату м. Івано-Франківськ, відбулася Божественна Літургія з нагоди початку нового навчального року.

Цьогоріч моління очолив директор ліцею прот. Маркіян Букатчук у співслужінні священників-учителів ліцею та шкільного капелана. Про це інформують на офіційній фейсбук-сторінці Католицького ліцею святого Василія Великого.

У часі Літургії, де зібралась уся спільнота ліцею — учні, батьки, вчителі та працівники навчального закладу, о. Маркіян звернувся зі своєю проповіддю:

«У сьогоднішньому Євангелії ми бачимо Ісуса в образі Учителя, Який заходить в човен, а на березі люди слухають, як Він навчає, Він говорить до них простими словами, притчами… Ісус розповідає історію про сіяча, який сіяв чотири рази, але аж четверта спроба посіяти принесла плід. Вражає особа сіяча, який не зневірюється і насіння його помножується в 100 разів. Ця притча сьогодні має нас мотивувати. Христос хоче від нас великої мудрості та терпеливості, якої ми повинні набратись на цілий рік. Адже для когось він буде успішний, для когось, на жаль, ні. Але ми маємо завжди брати за приклад сіяча, який сіє попри все!».

«Людина може робити рутинну працю, вчитель мати невдалий урок, дарма проведений тренінг. Учень може думати: «Нащо мені фізика? Чому канікули закінчуються, нащо мені йти до школи?» Але як для вчителів, так і для учнів є одна істина — відповідальність, праця, любов до обов’язку! Полюбити рутину, працею засвідчити твердість починання», — мовив о. Маркіян.

«Нехай наш новий навчальний рік буде благословенний, просім всіх дарів Святого Духа. Через нашого покровителя святого Василія Великого молімось, аби Господь нашею працею приносив рясні плоди. Наполегливості, праці і молитви бажаю кожному з вас і собі!».

Богослужіння завершилось молитвою за Батьківщину «Боже Великий, Єдиний».

«Нехай День знань стане початком чудової подорожі до нових горизонтів та досягнень», — йдеться на сторінці ліцею.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ